Пакетът от икономически мерки на американския президент Джо Байдън ще

...
Пакетът от икономически мерки на американския президент Джо Байдън ще
Коментари Харесай

Новият транш хеликоптерни пари от Байдън отново ще тласне биткойна нагоре

Пакетът от стопански ограничения на американския президент Джо Байдън ще тласне цената на биткойн още веднъж нагоре. Това предвижда за Fortune Дан Айвс, ръководещ шеф на Wedbush, компания, която ръководи активи на стойност 2,4 милиарда $.

„ Нашите оценки демонстрират, че последният пакет, който включва разпределяне по 1400 $ на човек, ще добави между 5% и 7% към високорискови активи, като акции на софтуерни компании, производители на електрически коли и криптовалути “, счита Айвс.

В идващите седмици американското държавно управление ще отдели 400 милиарда $ от пакета от 1,9 трлн. $ за директни помощи за физическите лица, като всеки жител ще получи по 1400 $ в банковата си сметка. И до момента в който за някои семейства тези пари ще оказват помощ да се свържат двата края, то за други това са „ безвъзмездни пари “, които ще отидат в мощно спекулативни финансови вложения. Според неотдавна извършено изследване на Deutsche Bank към 50% от хората на възраст сред 25 и 34 години възнамеряват да насочат своите помощи точно в вложения, а не в разноски.

С новия пакет от ограничения от началото на пандемията общата сума, която американското държавно управление отдели за поддръжка на семействата и бизнеса ще стане 5 трлн. $. За съпоставяне през финансовата рецесия от 2009 година икономическите помощи бяха на стойност от 787 милиарда $ (или 975 милиарда $ към днешна дата, като се има поради инфлацията). От началото на пандемията това ще е третият случай, в който американското държавно управление ще зареди непосредствено банковите сметки на жителите си.

От началото на пандемията цената на криптовалутите се усили стремглаво. Основната валута биткойн нарастна от 9000 $ през февруари 2020 година до 55 000 $ сега, като пазарната капитализация се усили от 160 милиарда $ на 1 трлн. $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР