Пакетът Мобилност тепърва ще се обсъжда в Европейския съвет Евродепутатите

...
Пакетът Мобилност тепърва ще се обсъжда в Европейския съвет Евродепутатите
Коментари Харесай

ЕП гласува в полза на БГ превозвачите

Пакетът Мобилност занапред ще се разисква в Европейския съвет

Евродепутатите от комисията по превоз на Европейския парламент утвърдиха промени в пакета за подвижност, съобщи Българска национална телевизия. Превозвачите не би трябвало да се прибират в родината си на всеки три седмици и ще могат да нощуват в камионите си в избрани за това места. Секторът на интернационалния превоз се изключва от разпоредбите за командированите служащи. Приетите промени съответстват с настояванията на българските превозвачи.
Пълна капитулация за проекта " Макрон " и победа за българската позиция - по този начин българските евродепутати дефинираха гласуването на обществената част от пакета Мобилност в комисията по превоза в Европарламента. Българските водачи на камиони не би трябвало да се прибират на всеки три седмици в България, каквото беше първичното предложение. Те могат да прекарват почивката си, където желаят. Единството изискване е да предизвестяват работодателя си месец по-рано.

Според българските евродепутати предлагането транспортният бранш да бъде изключен от разпоредбите за командироване на служащи е най-голямото достижение. То ще спести на компаниите наемането на спомагателен личен състав, който да се занимава с командировките на водачите и съобразяването им със законодателствата на другите страни от Европейски Съюз.

Пакетът Мобилност опълчи Западна на Източна Европа. Западните страни желаят по-строги правила против компаниите от Източна Европа, с цел да се приключи общественият дъмпинг. Те са изрично срещу предлагането водачите да могат да нощуват в камионите си, даже и на избрани за това места.

Пакетът Мобилност занапред ще се разисква в Европейския съвет, където е допустимо да бъдат направени нови промени. Окончателното му гласоподаване в пленарна зала се чака следващата година след европейските избори.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР