Пакет от помощ от 300 милиона долара за властите в

...
Пакет от помощ от 300 милиона долара за властите в
Коментари Харесай

Politico: Мартенският пакет от помощ на САЩ за Украйна беше използван още през ноември

Пакет от помощ от 300 милиона $ за управляващите в Киев, провиснал от Съединени американски щати през март, беше употребен още през ноември предходната година, оповестява.

Паричните средства, отпуснати за Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, бяха включени в държавен пакет за финансиране на стойност 1,2 трилиона $, подписан от президента Джо Байдън в събота. Но парите в действителност бяха задължени през ноември, до момента в който Пентагонът работеше според краткотрайна продължаваща резолюция, сподели чиновник на администрацията, поискал анонимност.

„ Така че, до момента в който прекосяването му можеше да бележи къса двупартийна победа, това беше всъщност алегоричен ход. Тези 300 милиона $ „ не са налични за потребление в този момент “, сподели служителят.

Инициативата за подкрепяне на сигурността влага пари в контракти за бъдещи доставки на муниции и съоръжение за Украйна.

Дори и да бяха налични, парите нямаше да извърнат хода на войната. По-скоро това беше жест от страна на Вашингтон, че Съединени американски щати не са отвън играта, макар че управлението на републиканците в Камарата на представителите задържа почти 60 милиарда $ военна помощ в продължение на месеци.

През това време контраофанзивата на Украйна се разпръсна и нейните елементи на фронтовата линия останаха без сериозни артилерийски снаряди и други муниции. А законодателите споделиха на POLITICO, че парите няма да решат непосредствената рецесия в Украйна.

„ Това демонстрира по-дългосрочен ангажимент и това е нещо позитивно “, сподели конгресменът Джейсън Кроу. „ Но краткосрочният проблем, който имаме, е, че украинците се нуждаеха от нашата поддръжка през вчерашния ден. “

Конгресът отпуска финансиране за Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна всяка година, откогато Русия нахлу в Крим през 2014 година Това финансиране е настрана от процеса на прекачване на съществуващи оръжия от запасите на Съединени американски щати непосредствено на фронтовата линия, прочут като президентски пълномощия за евакуиране, които чиновниците употребяват, с цел да бързат съоръжение на бойното поле. След прекачване законодателите би трябвало да обезпечат на Пентагона пари за закупуване на ново аварийно съоръжение ”, се споделя още в публикацията на изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР