Пакет Мобилност трябва да бъде отменен, докато кризата с горива

...
Пакет Мобилност трябва да бъде отменен, докато кризата с горива
Коментари Харесай

Новаков призова за прекратяване на пакет „Мобилност“, докато не приключи кризата с горивата

„ Пакет „ Мобилност ” би трябвало да бъде анулиран, до момента в който рецесията с горива не завърши “, съобщи пред Нованюз евродепутатът Андрей Новаков.

„ Бяхме на крачка да приключим с този нездравословен правилник, когато не ни доближиха единствено два гласа в пленарна зала. Всеки ден, в който този пакет не е анулиран, ни демонстрира какъв брой прави сме били с отбраната на нашата позиция. Настоявам пакет „ Мобилност ” да бъде анулиран, до момента в който трае рецесията с горивата. Безобразие е да се карат празни камиони в такива условия ”, добави той.

По отношение на задържанията на Борисов, Горанов и Севделина Арнаудова, евродепутатът разяснява, че тематиката се трансформира в политически скандал в Екологичен потенциал, равностоен на „ нуклеарния бутон ”.

„ Сесията на ЕНП беше открита с тирада на Вебер в която той говореше за случая. Даде да се разбере, че задачата на ЕНП е открила, че нищо не е налагало необходимост и задържане под стража. Нямало е налице заплаха. Трябва да имаш непробиваеми доказателства, незнайни досега за закононарушения, с цел да действаш по този начин. Вече седмица чакаме такива доказателства да бъдат оповестени. Обществото видя, че това е направено единствено с политическа цел. Колегите в Екологичен потенциал не схванаха изцяло абсурда, мислеха, че е неточност. Наложи се да им разбираем. Преследваш ли политическо лице обаче, би трябвало да имаш едно мислено и да си подготвен да докажеш правотата си в съда ”, сподели още той.

Новаков изрази опасения протичащото се у нас да не провокира връщане на Механизма за съдействие и инспекция.

„ Въпреки безобразията, които следим от неопитните, само че с огромно самочувствие ръководещи, аз мисля за страна си. Моля се никой да не реши да връща този механизъм за инспекция. От нас се чакат присъди, а не арести. Надявам се и да се задействат процедурите и България да успее да получи евросредствата, планувани за нея. По „ Плана за възобновяване ” можем да се възползваме до 2026 година. Ако не използваме тези пари, те ще ни бъдат взети ”, добави той.

По отношение на решението на Русия доставките на газ да бъдат плащани единствено с рубли, Андрей Новаков изясни, че настройките в Европа са, че това няма да бъде признато.

„ Няма да плащаме в рубли, такива са и настройките на други страни, такава ще е общата ни позиция. Нашите системи обаче не са готови да се оправят с безспорна самостоятелност в това отношение. 50% от доставките на газ в Германия да вземем за пример също са съветски. Преди да предприемем внезапни придвижвания, би трябвало да подсигурим росния бизнес и стопанска система. Едва ли Русия обаче чака цяла Европа да се пренастрои и да заплаща с рубли. Освен това има двустранни контракти с Русия, в които е разказано по какъв начин тъкмо тава разплащането и то не е в рубли ”, посочи евродепутатът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР