Пак ме блокираха българските администратори на Фейсбук. И пак за

...
Пак ме блокираха българските администратори на Фейсбук. И пак за
Коментари Харесай

Кой арестува политически карикатури във фейсбук?

Пак ме блокираха българските админи на " Facebook ". И отново за 30 дни. Предишният път беше за сравняването на пропагандните плакати на Третия райх и Съветска Русия. Този път за подигравка против войната.

Да, за антивоенна ирония ме блокираха. В дни, когато целият свят се изправя против експанзията на Путин в Украйна... мен ме блокира една американска обществена мрежа, тъй като съм срещу войната на Путин против украинския народ.

И там е работата, че ръководителите на тази обществена мрежа едва ли имат каквато и да е било визия, че внедрените деца и внуци на комунисти в българската секция на " Facebook " са цензори на свободното слово.

Стана ми не тъкмо мъчително, а по-скоро забавно и направих бегли изследвания. Карикатурата на словашкия художник Мариан Каменски въобще не е отстранена от " Facebook ". Споделена е от стотици хора. И няма за какво да бъде задържана тази подигравка. Арестуват я единствено българските админи на обществената мрежа.

Но да ви опиша историята до дъно. В знак на взаимност с мен Евгений Михайлов пусна същата подигравка на неговата стена във " Facebook ". И тази подигравка беше споделена от към 300 души. И какво се случи? Евгений също беше блокиран.

И никой не дава информация кои са тези хора, които си разрешават да цензурират антивоенна ирония.

Кои са в действителност? Кой ги управлява? Къде се намират?

Бел. ред.: Политиката на Фейсбук във връзка с модераторите е в никакъв случай да не разкрива самоличността им. Потребителите могат да апелират блокиране за избрана дописка и да се надяват то да доближи до по-горно равнище на модерация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР