ПАГ „Н.Й. Вапцаров“ в Бяла Слатина с одобрен за финансиране

...
ПАГ „Н.Й. Вапцаров“ в Бяла Слатина с одобрен за финансиране
Коментари Харесай

ПАГ „Н. Й. Вапцаров“ в Бяла Слатина с одобрен за финансиране проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“

ПАГ „ Н.Й. Вапцаров “ в Бяла Слатина с утвърден за финансиране план по Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “, оповестиха от локалната администрация.
В плана утвърден от МОН, е планувано построяването на STEM център, който ще вкара новаторски способи и похвати в обучителната активност, комбинирайки високотехнологично съоръжение и физическа среда, с помощта на които ще бъде построен работещ и удобен STEM център от последно потомство.
Предвидено е обособяването на тематични и функционални работни пространства, всяко от които ще извършва своя лична функционалност в подтекста на дисциплините, преподавани в него и в същото време ще са част от общото цяло, спазвайки правилата на смесеното образование. Центърът дейно ще съчетае присъствено и отдалечено образование, както и ще построи връзка с други сходни такива на територията на страната и по света.
Учебните пространства ще бъдат обособени в няколко обособени зони:
Виртуална лаборатория, оборудвана с техника от последно потомство, с помощта на която възпитаниците ще могат да тестват, следят и ползват редица научни теории, хипотези и други, без риск от пострадване и спомагателни разноски за учебното заведение.
Практическа лаборатория снабдена с комплекти по роботика и друго софтуерно съоръжение, належащо за провеждането на практическа и пробна активност в региона на естествените науки, инженерството, електрониката, роботиката, кодирането и математиката.
Иновативно пространство, оборудвано с технология за 3D принтиране и прилежащи към нея работни станции. В това пространство единственото ограничаване ще бъде въображението на ползвателите на оборудването
STEM центърът ще продължи и обезпечи образованието по: Биология и здравно образование; Химия и запазване на околната среда; Физика и астрономия; Информационни технологии; Математика; Изкуства и 3D моделиране
Четирите обособени пространства - 3 кабинета и 1 кулоар, ще съставляват четири идейно, архитектурно и концептуално разграничени зони. Всяка от тези зони ще предлага друг модел на учене и ще включва в себе си разнообразни софтуерни принадлежности по отношение на спецификата на образователното наличие, което ще се учи.
Целият център ще бъде гарантиран от високоскоростна безжична интернет връзка. Ще бъде обезпечено видеонаблюдение и пожароизвестителна система.
Общата стойност на плана е в размер на 300 000 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР