Паднало дърво потроши кола и в пловдивския ЖК Тракия. Инцидентът

...
Паднало дърво потроши кола и в пловдивския ЖК Тракия. Инцидентът
Коментари Харесай

Пловдивчанин избухна: Кой трябва да понесе отговорност сега? СНИМКА

Паднало дърво потроши кола и в пловдивския ЖК " Тракия ". Инцидентът станал след бурния вятър, който удари Пловдив и цялата страна. На фотография, илюстрираща случката, се вижда падналото дърво и машината, чието задно стъкло е потрошено.

" Кой би трябвало да понесе отговорност в този момент? ", чуди се пловдивчанинът, разказал за станалото.

" Равносметка от днешния вятър. Съжалявам притежателя на колата. ЖК " Тракия ", зад пощата, само че кой би трябвало да понесе отговорност в този момент? Кметът, общината  или Оперативна програма " Градини и паркове "? ", пише  Здравко Почев.

Припомняме, че в днешния ден екипите на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив са реагирали на 27 сигнала за катастрофи, свързани със мощния вятър.

Аварийно- избавителните дейности се правят от екипи на пожарната и бранш СОД. Няма потърпевши жители, вредите са единствено материални.
19 са случаите на паднали дървета и счупени клони. По самодейност на зам.кмета на община Пловдив- Иван Стоянов изключително на работа в помощ на пожарната са извикани и екипи на общинското дружество " Паркове и градини ", които също работят по сигнали в другите квартали на града.

Много от падналите дървета са скъсали жици, което е наложило и интервенция на екипи на електроснабдяване. Съобщиния не престават да постъпват и към този час. Висяща жилищна изолираност в ЖК " Тракия ", паднали дървета и клони върху коли и на пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и осведомителни табели са част от подадените сигнали.

От РДПБЗН- Пловдив поучават жителите на региона и строителните компании да бъдат бдителни и да се погрижат за безопасността- балкони, огради, скелета, рекламно осведомителни детайли, защото се чака мощните пориви напразно да продължат през цялата нощ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР