Падналият обилен дъжд в област Добрич причини наводнения на дворове,

...
Падналият обилен дъжд в област Добрич причини наводнения на дворове,
Коментари Харесай

Обстановката в област Добрич се нормализира след наводненията

Падналият изобилен дъжд в област Добрич аргументи наводнения на дворове, къщи, улици и пътни сектори. 53-ма души са били евакуирани през последната нощ, 35 от тях са пасажери от аварирал рейс, залят от приливна вълна в село Бранище. Падналото количество дъжд в регионалния център е от 69 л/кв.м.

40 са получените през миналата нощ сигнали до Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", множеството от които за паднали дървета, наводнени пътища, дворове и къщи.

Служители на ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич са подсигурили защита на наводнени сектори от пътя за Варна и селата Стефаново, Бранище и Богдан.

Приливна вълна през нощта е заляла и скейт парка, тя е предизвикала проблеми и в село Бранище, където е аварирал рейс с 35 пасажери, осведоми кметът Димитър Димитров.

" От южната част на селото ни пристигна една голяма вълна. Тя влачи всичко със себе си - коли, рейсове са като лодки във водата. Къщи, потърпевши от наводнения - да, само че съборени, отнесени - не. "

Работата на екипите за отводняване на дворове и къщи и премахване на наноси и тиня по пътищата продължава.

Няма обитаеми места без електрозахранване.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР