Падналите през днешния ден дъждове в Сидни бяха достатъчно, за

...
Падналите през днешния ден дъждове в Сидни бяха достатъчно, за
Коментари Харесай

Рекорд в Сидни: Никога не е имало толкова много дъжд

Падналите през днешния ден дъждове в Сидни бяха задоволително, с цел да създадат по този начин, че общото количество на преваляванията за тази година в града публично да бъде оповестено за рекордно, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Между 09:00 (22:00 ч. по Гринуич) и 12:30 ч. през днешния ден локална метеорологична станция регистрира валежни количества от над 27 милиметра, с което общото количество на дъждовете за годината към 13:10 ч. локално време през днешния ден на 2199,8 мм, оповестиха австралийски медии.

Предишният годишен връх е от 1950 година, когато са измерени 2194 милиметра дъжд, отбелязва организация Острелиън Асошиейтед прес (ААП), като се базира на Австралийската метеорологична работа.

До края на годината се чакат още мощни превалявания. За региона на източния австралийски щат Нов Южен Уелс са в действие редица предизвестия за заплаха от наводнения, в това число за известната с винопроизводството котловина Хънтър и за региона на Сидни.

Щатските служби за реакция при бедствия и повреди предизвестиха, че в някои елементи на Нов Южен Уелс се чака единствено за дни да бъдат достигнати валежни количества, които нормално падат за цялостен месец.

Източното крайбрежие на Австралия на няколко пъти по-рано през годината пострада от проливни дъждове и наводнения. В началото на юли придошлите води в някои елементи на Сидни доближиха равнище от няколко метра.

Преди това през март също имаше тежки наводнения, от които пострадаха още веднъж регионът на Сидни, както и обширни елементи от щатите Нов Южен Уелс и Куинсланд. Тогава над Сидни валя непрекъснато в продължение на повече от две седмици.

Тогава метеоролозите дефинираха падналите валежни количества като най-големите за началото на която и да е година, откогато стартира да се води статистика за това през 1858 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР