Паднал е частично 135-метровият комин на сероочистващата инсталация в държавната

...
Паднал е частично 135-метровият комин на сероочистващата инсталация в държавната
Коментари Харесай

Срутил се е 135-метровият комин в ТЕЦ Марица-изток 2

Паднал е отчасти 135-метровият комин на сероочистващата апаратура в държавната Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 ", откъдето се счита, че действително е тръгнал огънят. Това заяви БНР.

Пожарът избухна по-рано през днешния ден. Той е овладян. На място остават екипите на 12 пожарни, а тлеещи огнища се обливат с вода. Няма потърпевши и ранени хора, обявиха от централата.

"Около 10.30 часа получихме известие за запалена апаратура за сероочистка в Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 ". На място имаме към този момент към 12 екипа, които работят. Засега най-важното е, че нямаме починали и потърпевши. На този стадий няма заплаха от замърсяване на въздуха. В тази връзка има изпратени екипи, които да измерят чистотата на въздуха ". Така изясни пред радиото комисар Тошко Бързилов от "Пожарна сигурност ".

В предаването "12+3 " по стратегия "Хоризонт " шефът на Групово дело "Пожарна и спешна сигурност " гл. комисар Николай Николов разясни, че най-малко още няколко часа ще продължи гасенето на пламъците. Производството на централата не е застрашено.

Като хипотетична причина комисар Николов уточни запалване на гума в следствие от ремонтни действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР