Паднаха извънредно големи количества дъжд – до 190 литра на

...
Паднаха извънредно големи количества дъжд – до 190 литра на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас за бедствието: Паднаха изключително големи количества дъжд

Паднаха изключително огромни количества дъжд – до 190 литра на квадратен метър, що се касае за цяла година. Това разгласи пред bTV кметът на Бургас Димитър Николов във връзка наводнените селища в Бургаска област в нощта против сряда.

Той посочи, че сигнал за бедствието от село Равнец е получен в 1:30 ч. през нощта и до 4 ч. сутринта всички хора от селото са били евакуирани.

Сметището в Братово е наводнено, само че дигата ме у нормализирана и няма заплаха боклуци да тръгнат към обитаемоте места, разгласи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас Тонка Атанасова . То обаче ще остане затворено към месец и през това време общините ще депонират боклуци на краткотрайни площадки, посочи тя.

Областният шеф на Бургас Вълчо Чолаков заяви, че от 8:30 ч. е обновено издирването на изчезналата жена.

Започнала е работа по отводняване на парцелите на хората.

В село Полски извор доста хора са спали тази нощ отвън домовете си. Те са цялостни с вода и тиня. Покъщнината на хората е отнесена или развалена.

И съгласно кмета на селото Иван Георгиев повода за наводнените къщи е извънредно интензивния дъжд. Ние язовир нямаме, а дерето е чистено предходната година, посочи той.

Кметът сподели, че водата е отнесла и асфалтиран път, който хората са чакали от години и е изработен неотдавна.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР