Падането на цените на петрола след провала на преговорите с

...
Падането на цените на петрола след провала на преговорите с
Коментари Харесай

Лукойл: $150 млн. загуби на ден за Русия от провалената сделка с ОПЕК

Падането на цените на петрола след неуспеха на договарянията с ОПЕК може да докара до загуба от 100-150 милиона $ дневно за Русия. Това съобщи вицепрезидентът на " Лукойл " Леонид Федун.

Според него Русия би трябвало да се стреми към договорка с ОПЕК. Защо са тези загуби, аз не разбирам, заключи Леонид Федун.

Анализаторите са съгласни с неговата оценка. Освен това, на фона на падащите цени на газа, спадът на валутните доходи от експорт може да доближи десетки милиарди долари годишно.

В същото време анализаторите са уверени, че по-нататъшното понижаване на котировките на сорта " Брент " ще принуди Русия да се върне към индустриалните ограничавания, желани от ОПЕК.

На договарянията във Виена в петък Русия и ОПЕК не съумяха да се спогодят за контролиране на производството на нефт след месец март.

Споразумението ОПЕК + работи от януари 2017 година На среща на 6 март членовете на съюза, най-вече Русия и Саудитска Арабия, за първи път от три години не можаха да реализират консенсус.

При липса на съглашение суровият нефт вид " Брент " падна с съвсем 10% за един ден до 45 $ за барел за първи път от 2017 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР