Падането на Бахмут няма непременно да означава, че руснаците са

...
Падането на Бахмут няма непременно да означава, че руснаците са
Коментари Харесай

САЩ: Бахмут има повече символично, отколкото оперативно значение

Падането на Бахмут няма безусловно да значи, че руснаците са трансформирали хода на битката ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин по време на визитата си в Йордания. Той добави, че не би планувал дали и по кое време Бахмут ще бъде високомерен от съветските сили.

 
Ако украинците решат да трансформират позицията си, в някои от терените, които се намират западно от Бахмут, не бих разглеждал това като действен или стратегически крах. Бахмут, без да подценявам големия труд, който украинските бойци и водачи поставиха за отбраната му, има по-скоро алегорична стойност, в сравнение с стратегическа и оперативна. Така че рухването на Бахмут няма да значи безусловно, че руснаците са трансформирали хода на тази битка. Украинците могат да контраатакуват.
Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати

Това е оспорвана зона от няколко месеца. Руснаците обезверено се опитваха да завладяват Бахмут и в продължение на няколко месеца не реализираха огромен прогрес, добави Остин и изясни, че отдава това на смелостта, доблестта на украинските сили. Според него това, което се вижда всекидневно е, че руснаците не престават да вкарват доста зле подготвени и оборудвани войски и те бързо намират гибелта си. Коментарите на военния министър идват в миг, когато съветските сили не престават да навлизат в разрушения източен украински град, разполагайки там повече запаси в явен опит да сложат завършек на съпротивата на Бахмут, съгласно локални чиновници.

Украински висши командири и двама високопоставени генерали са се оповестили за продължение на защитата на източния град против съветските сили, се споделя в изказване на президентската администрация.

В същото време създателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че негов представител не е получил достъп до щаба на " специфичната военна интервенция ". Той се оплака, че бойците от " Вагнер ", които се пробват да завладяват Бахмут, изпитват дефицит на муниции.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР