Пачи крак, дълбоки бръчки, бразди… При подобни проблеми се препоръчват

...
Пачи крак, дълбоки бръчки, бразди… При подобни проблеми се препоръчват
Коментари Харесай

Аргирелин – какво представлява и как действа в козметиката

Пачи крайник, дълбоки бръчки, бразди… При сходни проблеми се предлагат процедури в естетичната медицина. Но какво ще кажете за опция? Аргирелин спомага за понижаване на мимическите бръчки и блокира процеса на формиране на нови. Ще го намерите в козметиката срещу бръчки, само че знаете ли какво съставлява и по какъв начин да го употребявате?

Процедури като Ботокс или Juventus са предопределени за подмладяване на кожата. Вероятно знаете по какъв начин наподобява сходно лекуване на процедура – веществото се инжектира подкожно и би трябвало да сковава мускулите, чието придвижване предизвиква бръчките, тъй че бръчките да изчезнат. Не всеки обаче се престрашава на тези процедури. Има ли други възможности или по-малко инвазивни способи да се отървете от бръчките? Да. Един от тях е аргирелин, синтетичен пептид, който има свойства срещу стареене и срещу бръчки. Той е толкоз ефикасен, че козметолозите и експертите по естетична медицина считат аргирелин за непосредствен до ботулиновия токсин във връзка с получените резултати.

Аргирелин – какво е това?

Нека стартираме с обстоятелството, че Argireline® е комерсиална марка на основаната в Барселона компания Lipotec, която създаде тази молекула в лаборатория през 2001 година Източникът на Argireline и индустриалният развой са поверителни. Компанията лицензира потреблението на аргирелин на разнообразни марки, които създават свои лични артикули, комбиниращи аргирелин с други съставки срещу стареене.

Химически аргирелинът е ацетил хексапептид-3 (понякога се употребява името ацетил хексапептид-8 или SNAP-6 и аргирелин), който е синтетичен ацетил хексапептид, състоящ се от шест аминокиселини. Пептидите са къси вериги от молекули, наречени аминокиселини, които построяват протеини като колаген и еластин, виновни за поддържането на кожата млада и еластична.

Argirelina е новаторски пептид от ново потомство, предопределен да се бори с динамичните бръчки и признаците на стареене на кожата.

Argireline е открит посредством напреднала биохимия и бързо е приветстван като по -малко инвазивна и по-нежна версия на Botox заради неговите резултати срещу стареене. Заслужава да се означи обаче, че аргирелинът не може да се каже, че работи като ботулинов токсин – не се вкарва подкожно и не сковава лицевите мускули.

Argireline се състои от:

  • два остатъка от глутаминова киселина (Glu)
  • метионин сяра аминокиселинен излишък (Met)
  • глутаминов излишък (Gln)
  • два аргининови остатъка (Arg)

Важно е, че аргирелинът е безвреден и нетоксичен, заради което постоянно се избира за грижа за кожата от хора, които не желаят да се решат на инвазивна процедура с ботулинов токсин. Предимството на аргирелин е, че се ползва външно, тъй че използването му не е обвързвана с болежка и убождане с игла. Това е обвързвано с един минус – той е по-мек и работи по-кратко от ботокса, който изисква постоянна приложимост всеки ден или през няколко дни.

Как работи аргирелин?

Аргирелинът демонстрира сходен механизъм на деяние като ботулиновия токсин, само че за разлика от него не е належащо да се ползва подкожно, защото има способността да прониква надълбоко в кожата.

Постоянното потребление на лицевите мускули прави мимическите бръчки, като патешки крайник, статични или непрекъснати. Аргирелинът като инхибитор на невротрансмитерите инхибира освобождението на ацетилхолин, вещество, належащо за действието на нервната система. Най-просто казано, това визира лицевите мускули и им пречи да се свиват, което води до тяхната лимитирана работа. Благодарение на този резултат върху нервно-мускулното предаване, мускулите се отпускат, кожата не се свива толкоз постоянно и вследствие на това се блокира процесът на формиране на нови бръчки.

Действието на аргирелин се свежда до понижаване и понижаване на:

  • патешки крайник към очите
  • линии на челото
  • бразди

Благодарение на оповестените in vivo проби, ние също по този начин знаем, че аргирелинът има регенеративни свойства, които покриват епидермиса и дермата, и свойства, които подтикват кожните структурни протеини (еластин и колаген), което води до усъвършенствана компактност на кожата и понижаване на бръчките. Тестовете удостоверяват, че действието на аргирелин е незадълбочено и се свежда до изглаждане на мимическите бръчки. Също по този начин оказва помощ за попречване на фини линии и бръчки.

Проучванията демонстрират, че 1,5% централизация на аргирелин доста понижава дълбочината на бръчките след 4 седмици приложимост, а 10% аргирелин понижава дълбочината на бръчките с до 30% след 30 дни лекуване.

Що се отнася до резултатите на аргирелина, главната му задача е да изглади и понижи видимостта на мимическите бръчки. За да се случи това, той би трябвало да се употребява редовно. Резултатът зависи от началната точка и положението на кожата. В началото ще забележите, че кожата ви е станала по-хидратирана, по-стегната и по-мека. С течение на времето текстурата ще стартира да се усъвършенства и ще стане по-гладка.

Аргирелин в козметиката

Благодарение на неповторимите си свойства, аргирелинът намира необятно приложение в козметиката, изключително тази, предопределена за битка с бръчките. Най-често ще го откриете в дермокозметиката като:

  • кремове за лице с аргирелин
  • аргирелин кремове за очи
  • серум за лице с аргирелин

Що се отнася до концентрацията му, нормално съдържа 10% аргирелин – това е задоволително, с цел да се възползвате от резултата му срещу бръчки. Проучванията демонстрират, че към този момент 1,5% аргирелин в козметиката понижава бръчките след 4 седмици систематична приложимост. Друго изследване сподели, че 10% хексапептид при здрави дами доброволки понижава дълбочината на бръчките с до 30% след 30 дни приложимост.

Обикновено наличните препарати, съдържащи аргирелин, се разграничават един от различен, като значим аршин за оценка на успеваемостта е размерът на частиците и способността им да се всмукват от кожата. Това дефинира достигането му до нервно-мускулната връзка за разпределяне на мускулите и понижаване на бръчките. Когато избирате козметика с аргирелин, изберете такава, която не съдържа алкохол.

За кого е подобаваща козметиката с аргирелин?

Струва си да се подчертае, даже когато се употребява постоянно, аргирелинът няма да обезпечи впечатляващи резултати под формата на изглаждане на дълбоки бръчки. Неговата задача е да направи кожата по-напрегната, като по този метод мимическите бръчки ще станат по-малко забележими. Следващите бръчки, въпреки това, ще се образуват по-бавно и няма да се оправят толкоз бързо. Ето за какво козметиката с аргирелин се предлага за грижа за кожата с първите бръчки. Те са страхотни като профилактика срещу стареене, която ще помогне да се забави появяването на типичните признаци на стареене.

Argireline – за коя кожа:

  • с първите признаци на стареене
  • със загуба на компактност и разтегливост
  • зрял
  • суха

Като цяло аргирелинът е подобаващ за всички видове кожа. Трябва да се употребява от всеки, който желае да изглади динамичните бръчки, породени от повтарящи се мускулни придвижвания в области като челото, към очите и сред веждите.

Продуктът е подобаващ и за хора със суха кожа, защото спомага за разпределянето на влагата на мястото на нанасяне, също така Argireline оказва помощ за задържане на влагата, защото усъвършенства функционалността на колагена, което усъвършенства равнището на влага на кожата с изглаждащ резултат.

Въпросът е по кое време може да се употребява аргирелин? По принцип пептидите (а аргирелинът е пептид) могат да бъдат въведени в рутинните грижи след 25-годишна възраст. Благодарение на него може да не забележите впечатляващи резултати, изключително когато кожата ви към момента наподобява млада, само че това ще бъде инвестиция за бъдещето и ще забавите процеса на стареене на кожата.

Как да употребявате аргирелин?

Употребата на козметика с биомиметичен аргирелин е същата като при всеки различен местен препарат. Аргирелин би трябвало да се ползва единствено локално върху области, където сте забелязали линии или бръчки. Важно е да го вършиме постоянно върху чиста и суха кожа на лицето. Когато употребявате аргирелин, погрижете се за постоянното ексфолиране на епидермиса, защото той оказва помощ да се отървете от мъртвите епидермални кафези, което усъвършенства усвояването на продукта.

Аргирелинът е безвреден, нетоксичен и по-лек от ботокса. За най-хубави резултати би трябвало да се употребява постоянно, за предпочитане всеки ден или на всеки няколко дни.

Argireline е разтвор на водна основа, тъй че когато разглеждате стъпките за утайване за грижа за тънка до плътна кожа, можете да го употребявате преди или след други артикули на водна основа. Можете да го употребявате както заран, по този начин и вечер. Моля, имайте поради, че формулата на обособените артикули може да варира доста, тъй че не забравяйте да следвате инструкциите. Обикновено производителят предлага потреблението на аргирелин преди крем или маслен серум след цялостното му асимилиране. Някои кремове с аргинин са подобаващи за грим и основават изглаждаща основа за цветна козметика.

Какво не би трябвало да се комбинира с аргирелин?

Аргирелинът е хексапептид, а пептидите не се предлагат да се комбинират с витамин С под формата на аскорбинова киселина и AHA и BHA киселини. Причината е елементарна: тези субстанции имат обезвреждащ резултат едно върху друго. Ако желаете да се възползвате от преимуществата на пептидите и да не се отказвате от витамин С, просто разделете стадиите – използвайте витамин С заран и аргирелин през нощта.

С какво да комбинирате аргирелин?

Едно изследване допуска, че аргирелин работи добре по отношение на различен пептид, трипептид-10-цитрулин, който усилва пропускливостта на аргирелин, като му оказва помощ да проникне надълбоко и по-добре да се насочи към мускулите, причиняващи бръчки. За повишение на овлажняващите свойства аргирелинът постоянно се комбинира с хиалуронова киселина. Можете също по този начин да срещнете дуото от аргирелин + коензим Q10, изключително в серума за лице, който се допуска, че обезпечава още по-добри резултати срещу стареене.

Аргирелин – Резюме

Козметиката с аргирелин се популяризира като опция на ботокса. Имайки поради двете субстанции и метода, по който се ползват, коства си да тествате аргирелин върху личната си кожа. Предимството му е неинвазивното приложение (повърхностно под формата на козметика), сигурността и неналичието на токсичност. От друга страна, това е по-меко вещество, заради което изисква прецизност и приложение всеки ден или през няколко дни, в сходство с инструкциите на производителя.

Изводите от извършените до момента проучвания и мненията на козметолозите са доста обещаващи. Argireline се показва като ефикасен способ за битка с мимическите бръчки и най-хубавата домашна предварителна защита против консолидирането на нови бръчки. Поради това си коства да посегнете към козметиката с аргирелин, изключително когато наблюдавате задълбочаване на бръчките или появяването на бразди по челото или в назолабиалната област.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР