Пабло Куева обяви своето оттегляне от професионалния тенис от Тура

...
Пабло Куева обяви своето оттегляне от професионалния тенис от Тура
Коментари Харесай

От каяк по река Уругвай до Филип Шатрие: Бивш член на топ 20 прекрати совята кариера

Пабло Куева разгласи своето отдръпване от професионалния тенис от Тура в продължение на 38-годишна възраст. Най-успешният уругвайски тенисист в никакъв случай не не доближава до трети кръг на шампионат от Големия шлем, само че може да се похвали с 6 трофеи на равнище ATP (5 ATP 250 и 1 ATP 500), както и с 19-то място, като върхово класиране в ранглистата.

Освен с това, Куевас е и тенисистът, отстранил Рафаел Надал в полуфиналите на ATP 500 шампионата в Рио през 2016-та година. Контузиите през годините обаче не разрешиха на Куевад да покаже цялостния си капацитет. Последният му мач на сингъл беше на тазгодишните квалификации на US Оупън, където отстъпи в два сета на Лука Ван Аш в първия кръг на пресявките.

Любопитното е, че южноамериканецът печели трофея от Ролан Гарос при тандемите през 2008-а година, партнирайки си с Луис Орна, а Куевад си завоюва репутацията на един от най-обичаните тенисисти, защото постоянно беше податлив да импровизира на корта и можем да кажем, че е един от дребното, които могат да спорят с Григор Димитров във връзка с изпълнени маркови удари през кариерата си.

Новината за отказването му бе споделена от самия него в обществената мрежа Instagram, като той благодари на екипа си, на фамилията си, на сътрудниците си и на своите почитателите за прелестните 2 десетилетия, които той е претърпял в професионалния тенис:

" Това премеждие стартира, като фантазия, която беше на едно почтено дете. Просто желаех да стана тенисист. От каране на каяк по река Уругвай до корт " Филип Шатрие " - толкоз доста ярки прекарвания... Реалността надмина фантазиите. Тенисът е повече от спорт. Това беше моята пристрастеност, ежедневната ми мотивация и повода да се разсънвам всяка заран с желанието да бъда по-добър.

При мен се случи всичко. От грандиозни резултати до стихии, поради които времето като че ли минаваше по-бавно, а несигурността беше цялостна. Спортът, сходно на живота, те изненадва и доста пъти подозренията се трансформират в нещо неизбежно при вземането на решения.

Това, в което в никакъв случай не съм се съмнявал, е какъв шанс имах през тези 20 години. Колко пътувания и места, какъв брой хора срещнах отвън корта и против какви страхотни играчи играх, като Федерер, Надал, Джокович, както и доста други играчи от тази прелестна епоха.

Научих толкоз доста и резервирах постоянно щастието, до момента в който прекосявах този път с недокоснат възторг.

До последния мач получавах известия от всички вас и макар че бях надалеч, чувствам любовта ви към мен, следейки мачовете ми. Цялата тази положителна сила постоянно идваше при мен и желая да ви благодаря, че бяхте до мен даже в най-тежките моменти, когато травмите бяха повече от изиграните мачове.

Краят пристигна, само че аз ще не преставам да бъда обвързван с тениса, тъй като го обичам и би било доста незаслужено към него, в случай че не мога да вложа всичко, което научих в това незабравимо пътешестване. Това е всичко другари! " - показа Куевас в прочувствено писмо.
   View this post on Instagram

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР