Пабло Кареньо Буста трябваше да претърпи сериозно разочарование преди няколко

...
Пабло Кареньо Буста трябваше да претърпи сериозно разочарование преди няколко
Коментари Харесай

Италиански кошмар: Буста се разправи със Синер и заслужено е 1/4-финалист в Монреал

Пабло Кареньо Буста трябваше да претърпи съществено отчаяние преди няколко седмици, когато трябваше да пази купата си на шампионата от категория ATP 500 в немския град Хамбург и беше на път да напусне топ 20 в международната класация, само че наподобява това няма да се случи скоро, тъй като испанецът откри най-хубавия си тенис по време на тазседмичния Мастърс в Монреал и громи с лекост своите противници. Негова жертва тази нощ се оказа Яник Синер, който неотдавна завоюва купата в Умаг и показваше ужасно израстване под управлението на Магнус Норман, единствено че Кареньо Буста го надигра изрично по всички индикатори и справедливо се наложи с крайното 6:4 6:2, с цел да си обезпечи конфликт с квалификанта Джак Дрейпър в утрешния ден. Любопитна детайлност е, че бронзовият медалист от Токио надигра Матео Беретини на старта и по този метод се трансформира в самобитен призрачен сън за италианските тенисисти в последните дни.

Дългите разигравания изобилстваха в самото начало, а отбраната на ибериеца удържаше на високото движение от страна на младока и постоянно виждахме непоставеният играч да отвърна сполучливо от форхенд страната си. Синер пък постоянно пресилваше опитите си за завършващи удари и на процедура нямаше никакъв темп от дъното на корта, което даваше спомагателна убеденост на неговия конкурент, който непрестанно поставяше топката на главната линия и справедливо осъществя цели два пробива, с които си подсигурява спечелването на първия сет.

Втората част протече по-равностойно и шансове пред посрещачите съвсем изцяло отсъстваха. Все отново изрично ретурите на Кареньо Буста бяха тези с по-голямото качество и това го води до брейк за 3:2. Оттам насетне южнотиролецът в нито един миг не сподели първи проблясъци за реализирането на някакъв поврат и по този начин испанецът взе своето възмездие за загубата, която международният номер 12 му нанесе в Индиън Уелс, когато Кареньо Буста пропиля цели пет мачбола.

Making a statement in Montreal
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР