Пабло Кареньо-Буста е човекът, който несъмнено впечатлява до най-голяма степен

...
Пабло Кареньо-Буста е човекът, който несъмнено впечатлява до най-голяма степен
Коментари Харесай

В 3-часов трилър: Буста надви световния №39 и ще дебютира на ,,Мастърс 1000 финал!

Пабло Кареньо-Буста е индивидът, който безспорно впечатлява до най-голяма степен с присъединяване си на Мастърса в Монреал досега, откакто записа куп популярни победи. Испанецът трансформира в свои жертви двамата най-хубави италианци - Яник Синер и Матео Беретини, като към тях прибави и младите гении Холгер Руне и Джак Дрейпър, с цел да се класира на полуфинал, освен това без изгубен сет, където го очакваше също непоставения в схемата Даниел Еванс, който играе едвам втория си мач на сходна фаза от категория,,Мастърс 1000 ".

Латиносът вероятно изглеждаше надалеч от славните си дни и регистрираше спадове в международната класация, само че това не му попречи за следващ път през тази седмица да се пребори на бавния хард корт в Съединени американски щати, където в предишното игра два полуфинала на US Open, с цел да надвие британеца след доста драма и обрати в мача даващ място на финала, за тъкмо 3 часа на корта - 6:4 (7)6:7 6:2. Благодарение на триумфа си международният номер 23 ще дебютира в конфликт за купа от категорията,,Мастърс 1000 ", където ще се изправи против към този момент имащия трофей от сходно равнище в сбирката си Хуберт Хуркач.

Началото на дуела бе диктувано от сервиращите, като в първата половина от частта никой от двамата състезатели на ретур не съумя да завоюва повече от две точки. Първите завладяващи моменти пристигнаха в фамозния седми гейм, когато британецът сподели прояви на раздразнителност и стартира да бърка, а някогашният номер 10 побърза да се възползва, оползотворявайки опцията си за пробив, с което взе удобен задатък. Испанецът след това застана на сервис за продобиване на сета, само че се пречупи пред еуфоричния Еванс, който навакса пасива си и паритетът бе възобновен при 5:5. Буста незабавно отговори на противника, като го направи повече от подаващо и осъществя рибрейк чрез серия от уинъри, което единствено минути по-късно му разреши да запише дебютния сет на сметката си.

Втората част започва гръмко за международния номер 39, който трупаше голям брой позитиви от честите си излизания на мрежата, заради което си завоюва нужното преимущество и си обезпечи пробив задатък за 3:0. Не след дълго някогашният полуфиналист от US Open бе изправен пред угрозата своебразно да съобщи втория сет, само че показва забележителен и отрази два брейкбола, преди в идните минути да употребява импулса в играта си, с цел да върне равенството на таблото при 4:4.

В последвалите мигове до края на частта 11-ят гейм се трансформира в единственият, който ни даде вълнуващи събитията, но след избавена точка за брейк британецът не позволи да се повторят събитията от по-рано в срещата и провокира изиграването на тайбрек. В него получихме опцията да се насладим на най-хубавото от двамата полуфиналисти и в последна сметка Еванс за следващ път се потвърди като истински гладиатор на корта, спасявайки мачбол, преди с втория си сетбол да изравни общия резултат в мача, откакто завоюва 80-минутния втори сет.

Третата и решителна част наелектризира трибуните до краен лимит, от което бе изтискан максимума от силите на състезателите, само че латиносът все по този начин остана във водещата позиция на корта. Буста стартира да притиска международния номер 39 още през цялото време и откакто пропиля първия си брейкбол, то в шестия гейм беше безукорен при неговата реализация и с това си деяние изцяло пречупи съпротивата на Еванс, като се поздрави с най-значимия триумф в кариерата си още при сервис на противника.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР