Пабло Емилио Ескобар Гавирия е един от най-ярките криминални представители

...
Пабло Емилио Ескобар Гавирия е един от най-ярките криминални представители
Коментари Харесай

Пабло Ескобар - кратка биография

Пабло Емилио Ескобар Гавирия е един от най-ярките престъпни представители на 20-ти век. По време на най-активните си години той е унищожил стотици почтени жертви поради вманиаченото си предпочитание за превъзходство. През 80-те години той е водач на едни от най-мощните незаконни организации, контролирайки голяма империя за убийства и опиати по целия свят. По този метод той съумява да направи милиарди долари и даже е в класацията на списание Форбс за най-богатите хора за 1989 г.

Бъдещият наркобос е роден на 1 декември 1949 година в малко градче в Южна Колумбия. Още от ранна възраст стартира да се занимава с противозаконни незаконни каузи - обири на коли и надгробни плочи от гробищата, които продава в други обитаеми места. Впоследствие стартира да намира пътища към построяването на голяма наркоимперия.

През 1975 година по поръчка на Ескобар е погубен един от най-известните наркопласьори Меделин Фабио Рестрепо и по този метод всички хора на Рестрепо стартират да работят за Пабло. Точно тогава разраства и бизнесът си с кокаин. Година по-късно няколко негови индивида са задържани поради дрога след връщането им от Еквадор. След този случай Ескобар стартира да урежда всичките си сметки с управляващите с убийства и подкупи.

Скоро по-късно търсенето на кокаин в Съединени американски щати се усилва и той стартира да провежда доста доставки и направления за разпространяването му. С големите доходи дружно с различен негов съучастник съумяват да купят огромна част от острова Норманс Кей, в това число самолетна писта, къщи, хотел, пристанище и лодки. Там те построяват склад, в който държат кокаина. В региона Антиокия Ескобар построява известната си първокласна резиденция Хасиенда Наполес, която включва разнообразни развлечения за фамилията и картела му.

Изчислено е, че тогава всеки месец от Колумбия за Съединени американски щати са се пренасяли към 70-80 тона кокаин. 23 тона дрога е най-голямата проведена доставка на Ескобар - тя е пренесена с лодки и две подводници.

През 1980 година той става интернационално прочут с наркомрежата си. Така Ескобар печели популярност и подкупва голям брой политици, съдии и държавни служители. За едни той е бил огромен зложелател, само че за мнозина други той е бил считан за воин, изключително за по-бедните - в западната част на страната построява огромен брой къщи за тях. Дълги години той финансира разнообразни детски футболни тимове и стадиони. По този метод доста хора му оказват помощ с информация и го избавят от залавяне от полицията. Над 600 чиновници на реда умират от наемни убийци по негово разпореждане.

През 1991 година под въздействие на държавното управление Пабло Ескобар се предава на управляващите, след което е затворен в своя частен първокласен затвор - Ла Катедрал, откъдето той продължава да управлява незаконните си действия. През 1992 година държавното управление взема решение да го реалокира в елементарен затвор, само че въздействието му му оказва помощ да разбере за този проект и по този начин той съумява да избяга от пандиза сполучливо. В остатъка от живота си е преследван от служители на реда, специфични елементи и новосформирани групи за разпра от противниците му. Над 300 души от сътрудниците и роднините му са избити.

Изпраща писмо до президента, в което споделя, че ще се съобщи самичък, само че единствено в случай че излежи присъдата си под домакински арест, в противоположен случай ще предприеме редица бомбени офанзиви. За страдание нещата се объркват и бомбите избухват до книжарница, където умират и са ранени десетки души. След това той подхваща втори подобен удар, само че на случайно място - там още веднъж броят на жертвите и убитите е огромен.

През 1993 година след дълго гонене е погубен от управляващите, като е прострелян на 3 места, едното от които в главата. Скоро след гибелта на Пабло Ескобар картелът му се разпада.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР