П роизводството на електроенергия от възобновяеми източници в Европейския съюз

...
П роизводството на електроенергия от възобновяеми източници в Европейския съюз
Коментари Харесай

За първи път в ЕС повече енергия от ВЕИ, отколкото от изкопаеми горива

П роизводството на електрическа енергия от възобновими източници в Европейския съюз за първи път надвишава това от изкопаеми горива, сочат предварителните данни на Евростат за 2020 година, оповестени във вторник.

През предходната година производството на електрическа енергия от възобновими източници се е нараснало до 1 052 582 kWh, което е с 29 994 kWh повече от получената от изкопаеми горива. През 2019 година е било 979 866 kWh, до момента в който през 1990 година – единствено 303 279 kWh.



Същевременно предходната година производството на електрическа енергия от изкопаеми горива в Европейския съюз е спаднало с 9,8%, достигайки най-ниското си равнище от 30 години насам.



Рязкото оттегляне от потреблението на нефт и петролни артикули, както и сдържан спад в потреблението на природен газ, контрастират внезапно с наклонността от предходни години.



Предварителните данни за 2020 година демонстрират, че използването на нефт и петролни артикули е намаляла с 12,9% по отношение на 2019 година Същият индикатор спрямо 2005 година демонстрира спад от 23,1%. При природния газ понижението по отношение на 2019 година е с 2,6%, а от 2005 година - 8,9%.

Използването на въглища също понижава внезапно заради последствията от пандемията, дружно с политиката да не се употребява този енергиен запас. Предварителните данни за 2020 година демонстрират спад от миналата година с 20% за лигнитни въглища и 18% за каменните.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара На пътя постоянно съм с преимущество. Не ме интересуват рестриктивните мерки, не поставям колан, катаджиите не ме стопират, карам вносно МПС за към 500 хиляди лв.,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСпоред Пеканов в столицата не е открит резистентен модел на финансиранеСмята се, че телата са на умрелите от ковид през пролеттаКаквото и да предпочитате като род, предлагаме ви няколко кино заглавияИвайло Старибратов е претендент от гражданската квота на „ Демократична България “ от Пловдив-градОсигуриха парите за автомагистрала „ Хемус ”Вижте по какъв начин да си приготвите тази обичайната западноафриканска яхнияМотивите са свързани с утежняването на индикаторите на дружествотоТова удостовери изпълнителният шеф на дружествотоMicrosoft разгласи, че спецификациите още се тестват и прецизиратПринцесата на Уелс е била внимателна във връзка с телевизионната водещаМашинистът е с негативна проба за алкохолМисия невъзможна ли е да спим пълноценно в горещинитеТе упорстват за оставката на министъра на туризма Стела БалтоваДревните индийски дами са били известни със своята безупречна кожаПрестъплението е останало незавършено заради независещи от причинителя причиниВъзможно ли е да спрем процеса на стареенеОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР