П ринц Чарлз е следващият по ред за британския трон,

...
П ринц Чарлз е следващият по ред за британския трон,
Коментари Харесай

Обмисля ли принц Чарлз да отстъпи трона на принц Уилям

П ринц Чарлз е идващият по ред за английския престол, само че вътрешни източници на кралското семейство не са уверени, че принцът на Уелс в действителност желае да поеме целия стрес, който ще пристигна от това да бъде монарх.

Пред The Sun някогашният треньор и непосредствен другар на принцеса Даяна - Стюарт Пиърс счита, че принц Чарлз може да реши да абдикира и да съобщи короната непосредствено на по-големия си наследник - принц Уилям, когато този миг настъпи.

"Принц Чарлз не желае да го прави, това е доста сложна задача ", счита Пиърс.

Ако в действителност обаче принц Чарлз реши да избегне "тази сложна задача ", той ще би трябвало да се обърне към английския парламент, споделят специалисти от Конституционния отдел в University College в Лондон.

"Съгласно общото право сега, в който кралицата почине, принц Чарлз автоматизирано ще стане крал. Принц Уилям би могъл да заеме трона само, в случай че татко му реши да абдикира ", споделят специалистите.

"Редът по заместничество на трона се контролира от Народното събрание. Този закон може да бъде променян само от Народното събрание и не предстои на едностранно изменение от настоящия монарх ", споделят още те.

Освен правните и логистичните въпроси свързани с абдикирането, специалистите споделят още, че принц Чарлз много дълго време е чакал да стане крал и че има огромен късмет той да желае да заеме трона за най-малко няколко години. И "евентуално " по-късно принц Чарлз би могъл да реши да слезе от трона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР