П рез последните седмици руската армия извършва „мащабно движение“ в

...
П рез последните седмици руската армия извършва „мащабно движение“ в
Коментари Харесай

Мащабно движение на руски войски до границите на Украйна

П рез последните седмици съветската войска прави „ огромно придвижване “ в Западните и Южните военни окръзи. Включително в Крим, където не толкоз от дълго време имаше огромни учения на парашутисти с присъединяване на 7-ма дивизия от Новоросийск и морските пехотинци на Черноморския флот, оповестява „ Взгляд “, представен от „ Фокус “.

Освен това е известно за проектите за преразпределение на 56-та десантно-щурмова бригада във Феодосия, която ще бъде реорганизирана в полк. Също по този начин многочислени очевидци оповестяват в обществените мрежи за придвижването на колони с военна техника. Включително танкове и бронетранспортьори в районите, граничещи с Украйна - Ростов, Воронеж и Брянск.

Най-активното пренасочване на съветски бронирани машини е маркирано по Кримския мост - авто и железопътен. Той даже бе блокиран за няколко часа поради прекосяването на военните колони.

В региона на Ростов производителите на селскостопанска техника се оплакаха от дефицита на железопътни платформи, които се употребяват за военни потребности. Това демонстрира, че армията е получила заповед за пренасяне ненадейно, заради което тя „ конфискува “ вагоните без авансово заявление до Руските железници. По автомагистралите също породиха някои проблеми заради прекосяването на тежките бронирани транспортни средства.



Многобройни оповестени в обществените мрежи видеоклипове с придвижването на военна техника на Запад, към този момент са наречени „ плашещи “, а в Украйна станаха причина за обвиняванията против Русия, че приготвя „ инвазия “. Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Руслан Хомчак (възпитаник на Московското висше командно учебно заведение, приключил 1988 г.) заяви, че Русия е разположила 28 тактически групи по украинската граница.

Той също по този начин разгласи, че на територията на Донецка и Луганска област са ситуирани 14 бригади, полкове и елементи с бройка до 28 хиляди души. Трябва да се означи, че Хомчак има поради „ опълченците “ на Донбас, тъй като там няма подразделения на съветските въоръжени сили, тяхното наличие би било засечено най-малко от американското сателитно разузнаване.

Русия придвижването на войските и военната техника се изяснява с провеждането на планувани учения, свързани с приключващия зимен интервал на образование и полагане на изпити за бойна подготвеност. И изясняват това напълно обосновано и разумно.



Във Въоръжените сили на Руската федерация образователната година не съответствува с календарната. Зимният интервал на образование продължава от декември до април, а летният интервал - от юни до октомври. Въз основа на техните резултати на последния стадий се правят финални (контролни) инспекции на разнообразни равнища. По предписание това са командно-щабни учения. Провеждат се надлежно пролетта и есента.

Най-големите от тях са на равнището на една или няколко военни области. Последният - „ Кавказ-2020 “ - се организира при започване на септември предходната година от силите на Южния боен окръг. Настоящите взаимни учения на Западния боен окръг и въоръжените сили на Беларус „ Запад-2021 “ са планувани за 10-16 септември, също в края на летния интервал на образование. Единиците и подразделенията, които не вземат участие в огромни маневри, нормално вземат участие в учения с по-малък мащаб – такива може да бъдат пукотевица или ръководството на военна техника да вземем за пример. Но във всеки случай оборудването излиза от „ кутиите “, а личният състав – от „ зимните квартири “ и се изпраща на полигона.

Като цяло съветската войска организира пролетни финални учения (проверки), които, както нормално, са планувани за април. Друг е въпросът дали техниката и войските ще се върнат на местата си на непрекъсната дислокация след завършването им, или ще бъдат „ арестувани “ на полигони покрай границите на Украйна. В последна сметка те могат да вземат участие в бойни тренировки на всички места и когато и да е.



В множеството случаи заключителните инспекции с провеждането на огромни извършения падат тъкмо в края на летния интервал на образование - септември. Въпреки това във Въоръжените сили на Руската федерация неочакваните инспекции към този момент са станали нещо всекидневно. Последната такава инспекция да вземем за пример се организира малко преди ученията „ Кавказ-2020 “ с присъединяване на подразделения от южните и западните области и те в действителност бяха изненада, на първо място за Украйна, която изпадна в суматоха на идващия ден след началото на маневрите.

Настоящите учения на 7-ма въздушно-десантна щурмова дивизия в Крим, които се организираха през март тази година, също бяха непредвидени. До известна степен те могат да се смятат за проява - бяха извършени в отговор на събирането на спомагателни сили на въоръжените сили на Украйна в региона на демаркационната линия в Донбас.

Но както в украинските източници, по този начин и в западните медии липсва значим колорит. Сега съветската военна техника се движи най-вече демонстративно, денем и без подобаващ камуфлаж. Руските въоръжени сили по никакъв метод не се пробват да прикрият придвижването на войските. Например, по време на предходните огромни учения (а в последно време има много такива) не е имало такова „ шоу “ - военни колони и влакове се придвижваха по мрачно, употребявайки селски и второстепенни пътища.

По този метод може да се одобри, че сегашните придвижвания на съветските войски в южната част на страната - осъществявани в цялостно сходство с настоящия проект за бойна подготовка - също са сигнал за Киев.

Всъщност в Украйна, както Москва неведнъж е заявявала, ясно се вижда подготовката за обновяване на офанзивата против Донбас. Можем да си напомним и думите на съветския президент Владимир Путин, който съобщи, че „ във всеки случай няма да изоставим Донбас “.

Кремъл декларира, че придвижването на въоръжените сили на територията на Русия „ не трябва да тормози никого “. В същото време прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков споделя, че ограниченията, подхванати от Москва за обезпечаване на сигурността на границите на страната, се правят на фона на засилената интензивност на НАТО в Европа.

„ Знаете, че по периметъра на съветските граници има нараснала интензивност на въоръжените сили на страни от НАТО, други асоциации, обособени страни и така нататък Всичко това ни задължава да бъдем нащрек “, означи Песков. Имайте поради, че демонстративната активност на въоръжените сили на Руската федерация в този район стартира, наред с други неща, в отговор на забележителното подсилване на въоръжените сили на границата с Донбас и последвалите провокации по демаркационната линия.

Предполага се, че Главното ръководство на съветския общоприет щаб (ГРУ) е имало съображение да показа на военно-политическото управление своите данни за придвижването на войските в страна, която сама по себе си желае статут на „ евентуален зложелател “ за Русия. Колкото и горчиво да е осъзнаването на това, Украйна е тази, която смята (официално) Руската федерация за „ държава-агресор “, с всички произлизащи от това последици, в това число и военни дейности.

Нещо повече, Киев непрекъснато загатва за поддръжка от Съединени американски щати и НАТО при положение на някакъв въоръжен спор, който самият той е подготвен да разгърне като провокация.

Настоящата тактичност на съветската войска на фона на възможна ескалация на спора в Донбас не е нова. На външните граници има закани. Нещо повече, с най-голяма секретност и успеваемост - и в това време проява на военни качества. И в интерес на военното обучение и образование. Така беше през 2008 година в Южна Осетия. Тогава ГРУ разгласява информация, че по предложение на президента Саакашвили и уверенията, които е получил за поддръжка от Съединени американски щати, Грузия приготвя инвазия в Южна Осетия, където са ситуирани съветските миротворци.

Датата на нападението на грузинската войска против Цхинвали трябваше да бъде в средата на септември. Тогава 58-ма войска на обединените въоръжения организира „ предупредителни “ учения с жив огън в Южна Осетия, давайки знак на Тбилиси, че няма да остави осетинците в неволя. Армейските елементи напуснаха региона, като рационално оставиха там батальонна тактическа група. Тази, която по-късно изигра съществена роля в борбата с грузинската войска.

Оставянето на войски в региона на хипотетичния въоръжен спор е по-ефективно, в сравнение с по-късното привличане от местата им на непрекъснато разполагане. Така ученията се правят като част от програмата за бойна подготовка, а бойците може бързо да се задействат при положение на смяна в обстановката.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Млад публицист и жена му са поканени на банкет. Тя е предмет на всеобщо внимание, мъжете непрестанно я канят на танц. - Тя е очарователна… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОт видеа, качени в обществените мрежи, се виждат дълги опашки и липса на дистанцияТой може да остане на власт до 2036 г.От петък ще бъдат налични безвъзмездни антигенни тестовеКонвенцията от Монтрьо урежда Движението на морските съдове през турските проливиЦентрална Азия се завръща все по-видимо на полето на геополитическата конкуренция за въздействие и последните събития го демонстрират отчетливо, написа в разбор за Vesti.bg Руслан ТрадМоделът е основан в границите на плана " Пилотно следене на реализацията на приключилите ПОО " За основаването на материалите са употребявани лица, които наподобяват ненавършили 18 години, прецизират от прокуратуратаСпециалните формати и осведомителните излъчвания на медията са пожеланият източник на информация измежду популацията в дейна възраст в БългарияПо-късно газът от „ Турски поток “ би трябвало да доближи до Унгария и АвстрияТе са били нападнати от четирима маскирани мъже малко след полунощПремиерът на северната ни съседка предвижда, че до края на юли в страната му може да има 10 млн. ваксинираниПоглеждаме към приятелите си и си даваме сметка, че въпреки да наподобяват все по този начин ужасно, към този момент са на по 30, 40 или 50 години„ Рокетмен “ и „ Господин Търнър “ ще създадат своя ефирен дебют през уикендаБременната трябвало да бъде превозена от остров Зюлт до болницаОбщата сума възлиза на над 3 млн. лв.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР