П ремиерът Стефан Янев с призив да бъдем бдителни и

...
П ремиерът Стефан Янев с призив да бъдем бдителни и
Коментари Харесай

Стефан Янев: Бъдете бдителни, нека запазим човешки животи

П ремиерът Стефан Янев с апел да бъдем бдителни и да не позволяваме инцидентни пожари.

Министър-председателят събра през днешния ден на незабавна среща министри от кабинета, откакто гасенето на вилнеещите огнени стихии в елементи от страната взе жертви.

Според Янев, човешката активност е в основата на тези пожари.

"Най-важното е да потърсим способи да дейности да усъвършенстваме работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, на въоръжените сили, които вземат участие в гасенето, доброволците и на горските стопанства. Най-важното, което е, е да запазим човешки животи, както на огнеборците, по този начин и на хората, които живеят там ", сподели Янев.



Ще бъде издадена заповед за преустановяване на всички действия по разчистване на аграрни земи, разгласи министър председателят.

Директорът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов изясни, че сателитните прогнози на "Коперник " демонстрират, че съвсем цялата централна част на България, включваща и Югозападна България, остава под рисков риск от пожари.

Премиерът Стефан Янев свика през днешния ден в 19 часа незабавна среща в Министерския съвет по отношение на трагичния случай, при който в пожара край санданското село Петрово починаха двама чиновници на Югозападното държавно дружество - Благоевград.

Участие в срещата взеха заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на защитата Георги Панайотов, министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и представители на ведомства.

Във фокуса на срещата беше бедствената обстановка вследствие от пожарите в страната, нуждата от незабавни дейности за нейното преодоляване и незабавни ограничения за попречване на сходни трагични произшествия, оповестиха от държавната пресслужба.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР