П олитическото говорене вече не е достатъчно, ние сме убедени,

...
П олитическото говорене вече не е достатъчно, ние сме убедени,
Коментари Харесай

Радев: Политическото говорене вече не е достатъчно

П олитическото говорене към този момент не е задоволително, ние сме уверени, че дружно би трябвало да работим по този начин, че нашият район би трябвало да стане доста по-привлекателен за вложения, младежи и икономическо развиване. Ние се нуждаем от съответни, на практика дейности. Това сподели президентът Румен Радев на конференцията "Инициатива "Три морета " - единение, нововъведения, съгласуваност ", която се организира в границите на българското домакинство на районната самодейност за съгласуваност "Три морета " и е под патронажа на президента

Свързаността е извънредно значим фактор за икономическо и обществено развиване, развиването ѝ като обща мрежа, е правопропорционално на стандарта и качеството на живот, добави Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

Президентът напомни, че самодейността "Три морета " е основана като ефикасен инструмент

за реализиране на по-добри параметри на районно съдействие, на по-висок стопански растеж, обществено и икономическо доближаване със страните от Западна Европа посредством по-добра съгласуваност - транспортна, енергийна и цифрова. Румен Радев уточни, че няма по какъв начин да догоним страните от Западна Европа, в случай че не ги догоним в развиването на инфраструктурата, превоза, цифровата съгласуваност.

Сред българските цели на самодейността президентът посочи отварянето ѝ оттатък географския и времеви обсег. Не можем да приказваме за успеваемост на свързаността, в случай че има граници по оста Север - Юг, където тя е най-слабо развита и тази граница да бъде тъкмо границата сред България и Гърция, която се пресича от значими енергийни, транспортни и цифрови трасета, уточни Румен Радев. Български принос е наличието на Гърция, чийто държавен глава ще бъде посетител на идната среща на върха в София, което е признато от страните - участнички. Инициативата да се гледа в нейната вероятност и като инвестиция в бъдеще, да се търси интелигентния метод при търсенето на решения в свързаността, е различен приоритет на българското домакинство.

Като образец Румен Радев уточни съществуването на огромен финансов недостиг, който се пресмята на трилиони евро ,

за възстановяване на инфраструктурата в района и посочи нуждата да се работи по този начин, че средствата да нарастват в капиталовия фонд към самодейността и страните да работят, тъй че каквито и средства да има, те да бъдат употребявани по най-интелигентния метод.

Президентът посочи и значимостта от търсене на съгласуваност в образованието, науката, технологиите, нововъведенията, което е различен приоритет на българското домакинство на "Три морета ". Най-важната съгласуваност е да съберем дружно научния, изследователския капацитет на младежите, които дружно да мислят по какъв начин по най-хубавия метод да решаваме провокациите пред нашия район, сподели Румен Радев. Този приоритет се прибавя към самодейността. Президентът чака на срещата на върха в София да се подписа съглашение за основаване на мрежа от просветителните, новаторски, научно-изследователски организации на страните, тъй че да се работи в синергия и всяко влагане в самодейността да бъде изразходвано по най-добия метод и да се отвори резистентен небосвод към развитrето на района като прелъстителен за вложения и разработка на високи технологии.

Инициативата "Три морета " ще способства за икономическото развиване на дванадесетте страни ,

които вземат участие в нея, в това число и на България. Около това мнение се сплотиха служебните министри на стопанската система, който е и народен координатор по Инициативата "Три морета " Кирил Петков, и на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова по време на транспортната конференция "Инициатива "Три Морета " - единение, нововъведения, съгласуваност ".
Дълбоко съм уверена във визията, задачите и концепциите на концепцията "Три морета ", сподели министър Комитова, представена от Българска телеграфна агенция.

Министър Петков подчертава, че самодейността е значима, тъй като трите морета в статистика значат население от 112 милиона души, малко над два трилиона Брутният вътрешен продукт, което значи, че тези 12 страни са голяма икономическа опция за всички. Той означи, че трите съществени стълба на самодейността - транспортната, енергийна и цифрова съгласуваност, се припокриват и даде образец за транспортна и цифрова съгласуваност това, че българските сървъри са тези, които пресмятат самолетните билети на Китай.

Петков сподели, че задачата на форума е да способства за връзка сред участниците в събитието по работлив за бизнеса метод. Ако това успеем да създадем, аз се надявам, че тази самодейност ще е практична, ползотворна и сполучлива на високо политическо ниво и на бизнес и икономическо равнище, добави министърът. Той означи, че транспортната съгласуваност е основополагаща за постигането на икономическите цели за страните по самодейността.

Основната цел на конференцията е да прегледа и проучва опциите за създаване на транспортна съгласуваност по линия на Инициативата "Три морета " и нейното влияние върху района, като се подчертава върху нововъведения и цифровизация.

Инициативата "Три морета " има три съществени стълба - енергетика, превоз и цифрова съгласуваност, като тази година тя се организира под българското председателство. В нея вземат участие 12 страни: Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватска и Чехия, ситуирани на три морета - Балтийско, Адриатическо и Черно море.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР