П ожарът на Евбея продължава да се разпространява, а три

...
П ожарът на Евбея продължава да се разпространява, а три
Коментари Харесай

Огнен ад в Гърция, евакуация, горят къщи

П ожарът на Евбея продължава да се популяризира, а три евакуирани селища са обхванати от пламъци, оповестява „ Фокус”, като добавя, че в неделя управляващите разпроредиха спомагателна евакуация на острова.

Огнената буря достигнал селата Галатсона, Елиника и Агриовотано, а жителите на Гувес, Артемизио, Кастри, Вулики и Пефки бяха призовани да се изтеглят посредством европейската система за незабавни известия 112. Жителите са посъветвани да се насочат към Истия. Много от евакуираните биват качвани на фериботи.

В 02:00 часа в неделя, пожарникарите - подкрепени от сътрудници от други страни - започнаха напъните да потушат пламъците във Василика.



Пътищата в това време остават непроходими на доста места – или поради огъня, или заради това, че са прекомерно тесни. Съобщава се за голям брой паднали дървета, стълбове за електрозахранване, които блокират трасета.

Битката с огъня в Евбея към момента наподобява надалеч от привършване. „ Фронтовете са безкрайни”, разяснява Ангелос Мисирлис, заместник-кмет на Истия-Едипсос, накъдето са ориентирани евакуираните. „ Всички села са на един огнен фронт. На места пожарите се уголемяват, на други места се разпалват. Този огън не може да бъде сподавен от тежка техника, имаме потребност от помощ неотложно “.



Кметът на Истия Янис Конциас прикани за изпращане на още самолети, защото евакуацията по море продължава, до момента в който огънят на няколко места се приближава до крайбрежните градове.


Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Възрастна дама желае да паркира някъде в Лондон. Намества се сред колите и блъска предната кола. След това блъска и задната. Към нея постепенно се… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПочти всяка представителка на нежния пол мечтае за подобен човек до себе сиБезспорно в един миг Слънчевата система ще престане да съществуваНа този декор блокове на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 ” работят с понижени мощностиСлед 10-часово търсене ротвайлерът е открит и по избор на притежателя му - някогашен служител на реда, е настанено в приютВижте по какъв начин да си приготвите това вкусно ястиеОлимпийският огън загасна в края на спектакъла, с цел да бъде разпален още веднъж след три години за Игрите в Париж " Наричам го китайски вирус, защото е почнал да се популяризира таман оттова. Появил се е в лаборатория ", сподели Доналд ТръмпЖените, получавали по 0,9 мг от медикамента два пъти на ден в продължение на пет дни, демонстрират приблизително понижаване на количеството изгубена кръв с 19%Вижте кои са те17 други пасажери са в болницаКакво се планува в негоДенис Томас беше флейтист, саксофонист и перкусионистТе са приети в болница с признаци на чревна зараза " Всеки от нас сега има много огромна сила да бъде част от продължителната смяна на България ", разяснява в изявление министърът на икономикатаДруги двама са откарани в болница Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР