Гледайте цялото интервю с Антъни Блинкен в Крал Чарлз“ от

...
Гледайте цялото интервю с Антъни Блинкен в Крал Чарлз“ от
Коментари Харесай

Ексклузивно: Блинкен казва, че Израел предприема важни стъпки за по-добра защита на цивилните в южната част на Газа

Гледайте цялото изявление с Антъни Блинкен в „ Крал Чарлз “ от 21:00 часа. Едноличен търговец.

Израел подхваща някои „ значими стъпки “, с цел да отбрани по-добре цивилните по време на офанзивата си в южната част на Газа, сподели държавният секретар Антъни Блинкен в предаването „ Крал Чарлз “ на CNN в сряда.

В широкообхватно извънредно изявление с Чарлз Баркли и Гейл Кинг висшият американски посланик допусна, че израелските сили се вслушват в апела му да работят по друг метод в тази фаза на войната с Хамас, в сравнение с в Северна Газа.

„ Казах им доста ясно, когато бях там единствено преди седмица, не можем да имаме повтаряне на това, което се случи на север на юг във връзка с вредите, породени на цивилни “, сподели Блинкен.

„ Това, което виждаме, са зони, ясно избрани от Израел, които са безвредни зони, където няма да има пукотевица или военни. Видяхме старания да се подсигурява, че хората знаят, че би трябвало да се реалокират – и то не в целия град, а единствено в обособени квартали. Така че това е позитивно “, разказа Блинкен.

Все отново Блинкен сподели, че би трябвало да се направи повече, описвайки големия брой на цивилните жертви в разкъсваната от войната линия Газа като „ трогателен “.

Той прикани за основаването на „ безвредни коридори “ за цивилни да се придвижват „ от зони, които може да са в заплаха, до места, където ще бъдат в сигурност “, и акцентира нуждата на такива места да има задоволително храна, вода и медикаменти.

Администрацията на Байдън се ангажира с израелското държавно управление „ всеки ден “, сподели Блинкен. И те работят „ всекидневно... или от време на време даже ежечасно “, с цел да възобновят договарянията, с цел да върнат вкъщи останалите заложници, държани от Хамас.

„ Не става дума за цифри. Това са действителни хора, същински животи, същински фамилии, чийто живот е преобърнат с главата надолу. Имам фотоси на всички тях “, разкри Блинкен.

„ Реално е за мен, действително е за президента и ние сме на това. За страдание, Хамас получава гласа. И Хамас спря да освобождава заложници. Той се отхвърли от уговорките си към Израел и към всички останали наранени “, сподели той. „ В последна сметка те избраха да прекратят този развой на освобождение на заложници. Те би трябвало да изберат да го стартират още веднъж.

Личен резонанс

Блинкен, който е евреин и доведен наследник на оживял от Холокоста, разказа личния си смут от бруталните изображения и видеоклипове на зверствата на Хамас.

„ Когато видях какво се случи на 7 октомври, несъмнено, това имаше персонален отзив. Имаше резонанс, който минава през историята на еврейския народ, изключително заради природата, жестокостта на осъществените офанзиви “, сподели той на Чарлз и Кинг.

Блинкен също по този начин разказва повишаването на антисемитизма в университетските кампуси като „ надълбоко, надълбоко тревожно “.

„ Това е нещо, което, знаете, не е напълно ново, само че някак излезе отдолу под скалата след 7 октомври “, сподели той.

„ Също по този начин съм надълбоко смутен от същия тип ненавист и завист, ориентирани против американците мюсюлмани, арабските американци “, добави Блинкен. „ Виждаме това във всички разнообразни направления и би трябвало да се върнем на място, където хората във всичките ни кампуси могат да се усещат сигурни, че са това, което са, какви са и споделят това, в което имат вяра. “

Попитан какъв съвет би дал за това по какъв начин хората с разнообразни възгледи могат да разискват войната с почитание, американският върховен посланик сподели: „ Това, което би трябвало да спрем, е дехуманизацията на другия “.

„ Трябва да признаем човечността един в различен. Трябва да се опитаме да се сложим на мястото на други хора. Ние би трябвало да имаме тази неприкритост на мозъка и неприкритост на сърцето. И когато имате това, можете да говорите за всичко, даже и за най-трудните неща “, сподели той.

В по-широк проект висшият американски посланик призна, че американската ангажираност по въпроси като Украйна и Китай може да наподобява далечна за американския народ. Той обаче акцентира, че те оказват въздействие върху хората в Съединени американски щати.

„ Когато не сме ангажирани, Съединените щати, когато не сме водещи, нормално се случва едно от двете неща “, сподели той, акцентирайки друга нация, която запълва празнината или лидерския вакуум.

„ И по един или различен метод “, добави той, „ това ще се върне и ще ни удари и ще се наложи да вършим повече, да плащаме повече и може би даже да страдаме повече, в случай че оставим тези неща да си тръгнат. “

И в този вирусен миг, в който той наподобява трепна, когато президентът Джо Байдън още веднъж назова китайския президент Си Дзинпин „ деспот “, Блинкен го записа като дълъг ден.

„ Изкушавам се да кажа, че имахме в действителност дълъг ден, доста значим и натоварен диалог с Китай. Вратът ми беше малко вдървен. И, знаете ли, това се случва ", сподели той. „ Но вижте, както споделих преди, не е тъкмо загадка, че имаме доста друга система от … китайската. Президентът постоянно приказва доста ясно, доста непосредствено и приказва от името на всички. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР