Бележка на редактора: Следната история включва графичен материал. Препоръчва се

...
Бележка на редактора: Следната история включва графичен материал. Препоръчва се
Коментари Харесай

Какво знаем за изнасилването и сексуалното насилие, причинено от Хамас по време на терористичната атака срещу Израел

Бележка на редактора: Следната история включва графичен материал. Препоръчва се поверителност на публиката.

Симчат Грейман трябваше да направи пауза няколко пъти, когато описваше доказателствата за полово принуждение, които видя, когато извади телата на жертвите на терористичната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври.

Едно тяло беше толкоз грубо измъчено, че той и сътрудниците му от ZAKA, ултраортодоксалната еврейска организация за възобновяване на човешки остатъци, не можаха да схванат дали е мъж или жена.

Грейман разказа по какъв начин е намерил жена, която е била простреляна в тила, лежаща на леглото си, гола от кръста надолу. В ръката й е била сложена бойна граната.

И тогава имаше тялото с ноктите.

„ Повикаха ме в една къща, споделиха ми, че там има няколко тела. Видях пред очите си жена, която лежеше (долу). Тя беше гола и имаше нокти... “, Грейман успя да каже, преди да направи дълга пауза, мъчейки се да произнесе думите.

„ Тя имаше нокти и разнообразни предмети в женските си органи. Тялото й беше грубо измъчено по метод, по който не можахме да я идентифицираме “, добави той, а контузията ясно се виждаше на лицето му.

Грейман свидетелства на сесия на Организация на обединените нации по отношение на половото и учредено на пола насилие в терористичната офанзива на Хамас от 7 октомври, проведена от Израел в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк в понеделник.

Той беше един от няколкото очевидци, поканени да приказват на срещата, предоставяйки доказателства, че е имало полово принуждение и обезчестяване и че са били употребявани от Хамас по време на офанзивите.

CNN не може без значение да ревизира обособени изказвания и изказвания. Въпреки това, няколко души, които първи реагираха, които участваха на сцените на нападението на 7 октомври, споделиха пред CNN, че офанзивите са извънредно ужасяващи и че някои жертви от женски пол са открити съблечени.

Монтиране на доказателства

Доказателствата за полово принуждение, показани по време на сесията в Организация на обединените нации, бяха изобилни и съкрушителни и идваха от разнообразни източници.

Докато Грейман приказва за опита си от интервенциите по търсене и избавяне, Яел Ричерт, шеф на израелската полиция, показа информация, събрана по време на следствието до момента.

Тя сподели, че оживелите от терористичната офанзива са споделили на следователите, че са били очевидци на терористи от Хамас, които правят полово принуждение против жертвите. Тя цитира свидетелства на няколко лица, всички от които са били пряки очевидци на полово принуждение или са видели ясни доказателства за него.

„ Имаше девойки със строшен таз заради повтарящи се изнасилвания, краката им бяха необятно разцепени в разединение “, цитира Рихърт думите на един оживял от клането на музикалния фестивал Nova.

Чухме девойки, които бяха извадени от приютите. Момичета, които викаха. Изнасилваха девойки. Изгори ги тъкмо по-късно. Всички тела извън бяха изгорени

Яел Рихърт, шеф, израелска полиция

„ Чухме девойки, които бяха извадени от приютите. Момичета, които викаха. Изнасилваха девойки. Изгори ги тъкмо по-късно. Всички тела извън бяха изгорени “, сподели Рихърт, четейки друго удостоверение.

Шари Мендес, резервист от Израелските сили за защита (IDF), който се грижеше за телата на дами бойци, убити по време на офанзивата, също разказа доказателствата, които видя, като сподели, че доста от телата са пристигнали в „ кървави накъсани парцали или просто долни дрехи и бельото им е било постоянно доста кървави.

Снимки и видеоклипове от сцените поддържат сметките на Мендес. Видео, геолокирано от CNN в квартал в Газа, демонстрира млада, боса жена, издърпана от багажника на джип от въоръжен мъж и по-късно принудена да се качи на задната седалка на колата. Панталоните й бяха напоени с нещо, което приличаше на кръв.

„ Командирът на нашия екип видя няколко дами бойци, които бяха простреляни в чатала, интимните елементи, вагината или простреляни в гърдите. Изглежда, че има редовно генитално осакатяване на група жертви “, добави тя.

Кнесетът, Народното събрание на Израел, организира обособена сесия за половото принуждение предходната седмица. Член на Кнесета, Юлия Малиновски, упрекна Хамас, че „ изнасилва дами, с цел да унижи “ Израел като нация.

Хамас неведнъж отхвърли обвиняванията, че нейни бойци са направили полово принуждение по време на офанзивата - макар доказателствата.

Израелски и американски чиновници считат, че Хамас продължава да държи като заложници редица цивилни дами на двадесет и тридесет години, макар че се съгласиха да освободят всички дами и деца като част от споразумението за помирение предходната седмица. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели във вторник, че отводът на Хамас да ги освободи е „ това, което наруши тази договорка и постави завършек на паузата в боевете “.

Трудни разследвания

Израелската полиция сподели по-рано, че е разпитвала обвинени, събирала е доказателства от сцените на терористичната офанзива и е разпитвала очевидци като част от следствието си на полови закононарушения и други жестокости, осъществени от Хамас на 7 октомври.

Въпреки че доказателствата за полово принуждение, открити по телата на жертвите, изглеждаха големи, полицията сподели през предишния месец, че нейните следователи не са имали свидетелства от първа ръка от оживели и че даже не е ясно дали има жертви, които са оживели.

Оттогава десетки заложници бяха освободени от Газа като част от примирието сред Израел и Хамас, а някои също загатнаха полово принуждение по време на своите показания.

Говорейки след частна среща с някои от освободените заложници и родственици на тези, които към момента са арестувани в Газа във вторник, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сподели, че е чувал истории за полово принуждение.

„ Чух, а и вие също чухте за полово принуждение и случаи на брутално обезчестяване като нищо друго “, сподели той на конференция.

Израелският публичен ефирен оператор Канал 11 получи и пусна аудиозапис от срещата във вторник, в който някогашни заложници разказват времето си в плен.

„ Те пипат девойките и всички го знаят “, сподели един от тях.

Източник: cnn.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР