В Епизод 23 на подкаста на dir.bg - Гласът на

...
В Епизод 23 на подкаста на dir.bg - Гласът на
Коментари Харесай

Тя не е просто жената на Кирил Петков: Линда в страната на безглутеновите сладкиши

В Епизод 23 на подкаста на dir.bg - " Гласът на Мама " Юлия Владимирова и Криси Димитрова си приказват за сладката страна на живота с канадката Линда Петкова.  авторката ни разкрива част от обичаните си предписания, които постоянно е приготвяла в другите места по света, на които е живяла. 

Името може би ви звучи познато - Линда е участник в " Master Chef, притежател на сладкарница с авторски предписания и брачната половинка на някогашния министър-председател и сегашен народен представител Кирил Петков. 

Самата Линда има проблем с глутена от най-малко 15 години, както и майка ѝ. Втората ѝ щерка - Ема, има диабет. Това е повода тя да се посвети в приготвянето на предписания напълно въз основата на безглутенов хранителен режим.

" В " Амели " вършим торти и сладкиши за деца, които имат проблеми, имат алергии, а в това време да нямат торта за рождения си ден е някакъв скандал.Идеята на книгата ми е да има вкусни, лесни и здравословни предписания за фамилията. "

В подкаста обръщаме внимание и на последните вести по отношение на приема на глутен и неговото въздействие върху децата от аутистичния спекът, които все по-често са подлагани на хранителни режими за битка със положението. 

Добър сурогат ли е лимецът на безглутеновия самун?

" Лимецът може да съдържа някакъв % глутен и в случай че човек има строга алергия към глутен, не може да употребява самун от лимец. Ако има лека алергия, да, само че да вземем за пример аз - не мога да употребявам лимец. "

Вдъхновител на книгата на Линда Петкова е нейната майка Маргарет.

" Тя доста обича риба. От Нова Скотия е и там има доста морски блага. Вуйчо ми имаше транспортен съд за миди " Сен Жак ", има доста омари.. "

Разговаряме за рецептите, които ни наподобяват комплицирани, само че са лесни и вкусни, както и за гастро спомените на Линда от другите страни, в които е живяла - Канада, Белгия, България...

Линда споделя с нас и любовта си към черноморските миди и моментите, които прекарва дружно със фамилията си към плажа Корал.

" На морето обичаме да вършим салати, риба на скара или огън, лесни предписания, вършим повече пресни артикули. Аз имам обособен живот и моите ползи, а Кирил има неговата работа. Не ги смесваме. Изслушвам го, само че нямам нищо общо с това. Аз даже не съм още българка и концепцията за политика ми е малко странна ", споделя искрено Линда. 

" Аз съм една  канадка в България с моя бизнес и с моите три деца. Кирил реши да влезе в политиката. Нямам проблем с това. "

Освен това Линда споделя и усещанията си от нашата страна. 

" Българите са доста черно-бели като хора. Свикнала съм в магазина към мен да са доста общителни, да питат по какъв начин си съм, подправено е, само че те кара да се чувстваш обикновено. Тук, в България, влизам в магазина, само че няма нищо такова. Жената отива да пуши и е ядосана. Това ми беше доста необичайно първоначално. Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години. Майка ми пиеше вино " София " в Канада, тогава имаше много български виновност и на бутилката вино имаше картата на България, бях на към 9 години. "

Когато идва в България преди 16 години, не знае грам български. 

Но желаех да си приказвам с бабата на Кирил. Това беше доста значимо за мен, тъй като възрастните хора са доста забавни и пазят забавни предписания...Езикът за мен е доста значим, не ми върви в езиците, само че имах огромно предпочитание да науча езика ". 

Какво още споделя Линда Петкова и по какъв начин да спечелите първокласната ѝ книга с предписания, научете в подкаста и на 

Инфо: dir.bg

Тагове: Линда Петкова Кирил Петков „ Гласът на мама “ подкаст безглутенова храна
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР