Анелия Георгиева Маринова, подвизаваща се и под името Анелия Георгиева

...
Анелия Георгиева Маринова, подвизаваща се и под името Анелия Георгиева
Коментари Харесай

Иска да яхне ГД „ГВА“? Анелия Маринова работи за руснак, съдружник с трафиканта на оръжия Виктор Бут  

Анелия Георгиева Маринова, подвизаваща се и под името Анелия Георгиева Кръстовчева (ЕГН 670830****), която се гласи за основен шеф на Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ (ГД „ ГВА “) на мястото на Христо Щерионов, години наред е работила за руснакът, роден в Дагестан – Апанди Ахмаевич Лахиялов, продавал самолети на талибаните и съучастник на интернационалния трафикант на оръжия Виктор Бут!

Скандалните обстоятелства разкри източник от спецслужбите, заинтересован от новината ни, че Анелия Маринова се гласи да яхне Групово дело „ ГВА “.

Според предоставените документи няма легален метод тя да бъде пробутана на пост най-малко заради две аргументи:

Първо, Анелия Маринова е била притежател и шеф на самолетна компания „ Брайт Флайт “ ООД, която е оповестена в неплатежоспособност преди няколко години и към този момент е заличена. Това може да се ревизира в Търговския указател и в ГВА.

В Закона за гражданското въздухоплаване, наредбите към него и Директива № 1008/2008 на Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз от 24.09.2008 по отношение на общите правила за реализиране на дейности по въздушен транспорт на територията на Европейски Съюз има категорично условие за добра финансова известност и изискване съответните управителни лица в авиацията да не са били шефове и притежатели на банкрутирали авиационни сдружения. Очевидно е, че Анелия Маринова не извършва това условие.

До края на м. юни 2023 година Анелия Маринова беше вписана в Търговския указател като пълномощник на „ Флай2Скай “ ООД – българска чартърна самолетна компания, и на „ Аеровиста Инженеринг “ ООД – сдружение с лиценз за Part 145 публикуван от ГВА. Маринова също беше и утвърден Постхолдер (отговорен ръководител) във Флай2Скай ООД.

Първо, била е утвърдена от Групово дело „ ГВА “ на тази служба в нарушаване на Закона за гражданското въздухоплаване, наредбите към него и Директива № 1008/2008 на ЕП и Съвета на Европейски Съюз от 24 септември 2008 по отношение на общите правила за реализиране на дейности по въздушен транспорт на територията на Европейски Съюз, заради това, че е била притежател и шеф на самолетна компания Брайт Флайт ООД, която е оповестена в неплатежоспособност и е заличена. В тези закони има категорично условие за добра финансова известност и условие съответните управителни лица да не са били шефове и притежатели на банкрутирали авиационни сдружения.

Второ, Анелия Георгиева Маринова като пълномощник на „ Флай2Скай “ ООД и на „ Аеровиста Инженеринг “ ООД чудесно знае, че същинският притежател на тези две сдружения е съветският жител Апанди Ахмаевич Лахиялов, само че е прикривала тази информация от Групово дело ГВА от м. март 2022 година до през днешния ден.

В продължение на 15 месеца тя е подавала в Групово дело ГВА неистинска/фалшива информация по отношение на действителния притежател на тези сдружения. Това е директно нарушаване на глобите наложени от Европейски Съюз и Съединени американски щати срещу Русия с Регламент (ЕС) 2022/334 на Съвета от 28 февруари 2022 година за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 на Съвета по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията на Украйна.

КОЙ Е ДУБАЙСКИЯТ БИЗНЕСМЕН С РУСКИ ПАСПОРТ АПАНДИ АХМАЕВИЧ ЛАХИЯЛОВ, действителен притежател на „ Флай2Скай ООД?

От 2017 година съветският жител Апанди Ахмаевич Лахиялов влага в България финансови средства, които постъпват от негови офшорни компании регистрирани в ОАЕ, Британските Вирджински острови и други страни. Сумите постъпват през ББР АД и през Уникредит Булбанк АД. Първият значим въпрос е какъв е произходът на тези офшорни пари, постъпващи в България?

Виктор Бут, прочут и като „ търговецът на гибелта “, излежа 10 от общо 25 година в затвор в Съединени американски щати по обвинявания в трафик на оръжие. През декември 2022 година беше освободен и върнат в Русия 

От информация свободно налична в интернет може да се удостовери, че съветският жител Апанди Лахиялов е продавал самолети на талибаните в Афганистан през 1999 година и е работил с интернационалният трафикант на оръжие Виктор Бут, който през миналите 10 години излежаваше 25-годишна присъда за трафик на оръжие и опиати в Съединени американски щати.

Това може да се ревизира в интернет изявления, а също и в книгата Merchant of Death – Money, Guns, Planes, and the Man Who Makes War Possible, written by: Douglas Farah, Stephen Braun.

Очаквайте ВТОРА част на следствието за връзките на Анелия Маринова с интернационалните аферисти, търгуващи с оръжия и опиати

Инфо: narod.bg, crimesbg.com

Тагове: Анелия Георгиева Маринова Анелия Георгиева Кръстовчева Христо Щерионов Апанди Ахмаевич Лахиялов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР