Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов заяви, че експлозията е станала

...
Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов заяви, че експлозията е станала
Коментари Харесай

Жители на Елин Пелин: Всяка вечер хвърлят пиратки от завода (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов съобщи, че експлозията е станала в складова база, намираща се сред града и гара Елин Пелин. Той успокои, че няма заплаха за хората, защото в склада няма муниции, а единствено фойерверки.

Единият ранен при гърмежите в склад за фойерверки е умрял късно нощес. Лекарите се борят за живота на щерка му. Това сподели на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Жертвата е доцент Петър Шишков, потвърдиха от Министерство на вътрешните работи. 48-годишният мъж е бил учител в Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски ”.

Дъщеря му е на 20 години. Тя е с 85% изгаряния. Лекарите дефинират контузията ѝ като несъвместима с живота, само че не престават битката за него. Момичето е с обширни изгаряния и с инхалации поради отровните газове. Това сподели на брифинг проф. доктор Николай Габровски, който е зам. изпълнителен шеф по здравната активност на болница „ Пирогов ” и шеф на Клиниката по неврохирургия в лечебното заведение. По думите му ситуацията е извънредно тежка и сериозна.

„ Тук не приказваме единствено за изгаряния. Големият проблем е навлизането на газове. То води както до термична контузия на белия дроб, по този начин и до интоксикация на организма, която радикално трансформира вероятността при сходни пациенти ”, добави проф. доктор Габровски. Лекарят изказа съболезнования на околните на умрелия пациент. Състоянието на момичето остава тежко, с заплаха за живота.

„ Нощта мина спокойно„, показа Николинка. Тя описа, че през вчерашния ден откакто е станал случая е поучила две известия за евакуация, само че е отказала да напусне домът си.

Друг гражданин на Елин Пелин – Сергей съобщи, че съгласно него общината на Елин Пелин е отговорна за гърмежа.

„ Общината разреши толкоз близко тези хранилища. Те са покрай нашите къщи„, сподели още Сергей.

По думите му вероятно в складовете има и неразрешени от закона неща.

„ Още трепериме„, съобщи още жителя на Елин Пелин.

„ Очаквахме го това. Рано или късно стана„, сигурен е Сергей след гърмежа на складовете за пиротехника.

„ Има нещо, което се крие от хората„, сигурен е мъжа, само че не сподели какво по-точно има поради.

„ Всяка вечер от завода хвърлят пиратки„, съобщи различен гражданин. Имало подавани тъжби и сигнали в полицията, но никои не взимал никакви ограничения.

Източник: news24sofia.eu

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР