Бившият тъст на бизнесмена Богомил Манчев е обвиняем заедно с

...
Бившият тъст на бизнесмена Богомил Манчев е обвиняем заедно с
Коментари Харесай

Изритан за корупция: Тъстът на Богомил Манчев строи курорт край Несебър

Бившият тъст на предприемача Богомил Манчев е обвинен дружно с още осем души за заграбване в изключително огромни размери по дело, което се точи от години. Заради обвиняванията бе отхвърлен от кметския пост през 2015 година Беширов съумява сполучливо да протака делото, като юристите му го извиняват с влошено здравословно положение след претърпени злополука, инсулт и черепно-мозъчна контузия.

С тези претекстове последно бе отсрочено съвещание през юни това лято, а единствено месец по-късно Беширов се явява възложител със брачната половинка си Виолета на план за създаване на 14 вилни здания в околност Гюргенлика на село Кошарица. Парцелът му попада в рамките на предпазена зона „ Емине ” за запазване на дивите птици, само че съгласно Регионална инспекция за опазване на околната среда не пречи на режимите в нея.

Строителство се задава и в местността Аклади на Черноморец, местностите Дядо Ильова бахча и Диньов дол на Царево, местността Хендек тарла на Равда. Ако се съди по капиталовите оферти, то ерата на хотелите е отминала и сме в златното време на вилните селища, тъй като огромните планове се броят на пръсти. По-сериозен е планът на компания „ Клише “ ЕООД, в която до 2018 година присъединяване е имала тв водещата Виолета Сечкова, за Черноморец, където ще строи „ постройка за отдих и курорт “.

За природата и военните

Историята на тази „ постройка за отдих и курорт “ е повече от факсимиле. Тя се оказва върху съвсем 14 дка изоставена орна земя в местността Атия. Там обаче възражения идват от (не)очаквана посока – поради близката военна база министерството на защитата е поискало всички капиталови оферти на морския бряг да бъдат прекратявани. Районът, пишат от МО, е директно обвързван с защитата и сигурността на страната.

„ Специалният му статут допуска отбрана на войските и силите, дислоцирани от него да се конкретизират върху попречване на възможни директни и косвени офанзиви върху оборудванията, въоръжението, бойната техника и персоналния състав. Инвестиционните оферти основават директна и непосредствена заплаха от пораждане на произшествия, застрашавайки основаните военни плавателни съдове “, настояват от военното министерство.

Това са съществени претекстове, само че „ Клише “ апелира и Административният съд в София отхвърля прекъсването на капиталовото предложение с официални причини – административните производства по Закон за устройство на територията се приключват от кмет или общински съвет, а не от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Освен това екоинспекцията не била способена по въпроси от военно-промишлен темперамент.

Така тя се произнася единствено по своите пълномощия и на второ четене пуска обекта, защото той може да пречи на МО, само че не пречи на животните и растенията. Предстои да забележим дали община Бургас ще се съобрази с военните или „ Клише “ ще получи и там зелена светлина.

ВиК – в морето

Уви, множеството от тези бъдещи здания ще разчитат на съществуващата ВиК инфраструктура, а тя и без тях е натоварена надалеч над потенциала си. Решението е добре известно и неотдавна стана индиректен мотив за огромен скандал сред организацията „ Активни консуматори “ и туристическия бизнес. „ Активни консуматори “ откриха превишение на нормите на бактерии, които подсказват изтичане на фекални води в морето, на седем от 11 тествани плажа по Южното Черноморие.

Това подвигна на протест хотелиери, ресторантьори и прочие, които дори заплашват да съдят потребителската организация. Министерство на здравеопазването също се обиди и съобщи, че проучването не е правено по стандарт. Екоминистерството пък се включи в разногласието единствено с цел да изтъкне, че вътрешни замърсявания може да има, само че те са наши, родни, а Черно море е безусловно чисто от украинско замърсяване.

Източник: narod.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР