П арламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" внесе проект

...
П арламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" внесе проект
Коментари Харесай

Изправи се БГ! Ние идваме! внесе законопроект за частния фалит

П арламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме! " внесе план на Закон за частния банкрут. Целта на законопроекта е да се даде втори късмет на добросъвестните физически лица и техните фамилии, изпаднали в трайни финансови усложнения заради безработица, здравословни проблеми, загуба в фамилията, естествени бедствия и други, оповестяват от партията.

Текстовете плануват производството по неплатежоспособност на физически лица да предлага бърза, транспарантна и налична процедура, подпомагана и насърчавана от страната, която да се развива пред съда с опция за присъединяване на всички кредитори.

В основата на производството по неплатежоспособност е залегнала опцията за справедливото шерване на тежестта от свръхзадължеността сред кредиторите и длъжника-физическо лице.

Текстовете плануват три типа решения за оповестяване в неплатежоспособност на физически лица - оповестяване в неплатежоспособност с одобрение на погасителен проект, оповестяване на длъжника в неплатежоспособност с разпродажба на имущество или оповестяване в неплатежоспособност при липса на приходи и имущество.

Опрощаването на остатъка от отговорностите се планува да бъде допустимо след приключване на избран интервал от време, през който длъжникът прави частични заплащания или се осребрява негово имущество. Опрощаването става с обособен акт на съда като се прави инспекция за осъществяване на плануваните отговорности.

Предвижда се също по този начин да бъдат непокътнати направените обезпечения с оглед правната сигурност на ползите на кредиторите.

Законът планува да се построи електронен, публичен указател с информация за физическите лица, които са подали молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност, за актовете на съда, постановявани в производството по неплатежоспособност, данните за назначения шеф на имуществото, както и информация по отношение на оповестяването в неплатежоспособност съгласно другите процедури.

Производството може да стартира както по молба на длъжника, по този начин и на заемодател. В случай, че молбата е подадена от заемодател, на длъжника е предоставена опция да реши дали желае да бъде формирано произвеждане против него.

Специфична роля в производството е планувана и за страната, която обезпечава и предизвиква провеждането му. Таксите и разноските по производството не се събират авансово от длъжника поради характера на производството.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Възрастна дама желае да паркира някъде в Лондон. Намества се сред колите и блъска предната кола. След това блъска и задната. Към нея постепенно се… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДенис Томас беше флейтист, саксофонист и перкусионистТе са приети в болница с признаци на чревна инфекцияНавремето на лов за кафяви мечки в Румъния са ходили Чаушеску и Тодор Живков, през днешния ден те са на мушката на австрийски принцовеПредложеният за министър на финансите разяснява думите на Татяна ДончеваТемпературите още веднъж ще се повишаватПрез идващите дни ще голям брой красиви нощни гледкиТова написа водачът на " Българска социалистическа партия за България " във ФейсбукТой умря ненадейно на 61-годишна възраст на 6 августТой влезе в неприсъствен спор за това дали е задоволително дипломиран за позициятаВсичко стартира с кутия с бонбони " Кот д`Ор " Огънят горящ от небрежна игра с кибритОчаквам Народното събрание да гласоподава държавното управление в сряда, уточни тяБългарката не съумя да донесе нов орден от Токио 2020Пламъците са обхванали към 100 декара борова гора към село МихилциТя записа едно от най-хубавите класирания за България в самостоятелната конкуренция на шампионат по художествена гимнастика на олимпиадаЦели 45% от хората споделят, че постоянно даже купуват дарове за рождения им денОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР