Оздравителен план ще започне да действа в болница Пирогов от

...
Оздравителен план ще започне да действа в болница Пирогов от
Коментари Харесай

Оздравителен план в Пирогов от април: съкращават легла и обединяват клиники

Оздравителен проект ще стартира да работи в болница " Пирогов " от април и ще продължи да работи в идващите три години. 

Оздравителният проект не планува редуциране на медицински личен състав и експерти по здравни грижи, а ограниченията ще имат за цел работата на болничното заведение да се усъвършенства, оповестиха от здравното министерство.

Персоналът на болничното заведение ще бъде разпределен по структури по този начин, че да дава отговор на условията на медицинските стандарти.

Предвижда се лабораторните звена да бъдат обединени в общ лабораторен блок. Четирите хирургични клиники в " Пирогов " ще се обединят в една обща клиника по хирургия с три отделения, а четирите урологични отделения ще се обединят в обща клиника по урология с три отделения. Предвижда се отделяне на клиника по неврохирургия с 5 отделения, като до този миг действат 7 неврохирургични отделения. В оздравителния проект са планувани две клиники по ортопедия при налични четири такива сега.

Предстои да се доизгради и пусне в деяние център за незабавни съдови положения със скенер и два ангиографа. 

Болницата разполага с нужния брой лекари в незабавните приемни кабинети и отделения, с което ще се подсигурява непрекъснатото и навреме обслужване на пациенти при незабавни положения. Специализантите в болничното заведение също ще вземат участие в работните графици под наблюдението на лекари със компетентност. Част от лекарите ще работят в реновирания медицински център на болничното заведение, обясниха от Министерство на здравеопазването.

Като част от оздравителния проект е направен график за разплащане на просрочените отговорности, които към януари 2018 година са над 14 млн. лв.. 

От ведомството оповестиха, че ще следят осъществяването на проекта на месечна и тримесечна база. 

Миналата седмица прокуратурата разгласи, че ще проверява „ Пирогов ” и още 6 лечебни заведения в страната за занемареност и незаконна активност от 2010 година насам.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР