Овцевъди и козевъди ще протестират пред сградата на Министерски съвет.

...
Овцевъди и козевъди ще протестират пред сградата на Министерски съвет.
Коментари Харесай

Овцевъди и козевъди излизат на протест пред Министерски съвет

Овцевъди и козевъди ще стачкуват пред постройката на Министерски съвет. Недоволството е подбудено от незадоволителното финансиране на отглеждането на животни и ниските обезщетения за умъртвяването на животните поради чумата.

Преди седмица Асоциацията на овцевъдите и козевъдите разгласи безсрочни митинги, като първият от тях беше край търновското село Шереметя. Тогава желаеха оставки на управителни фрагменти в агроведомството и повече пари, като разливаха мляко и гориха овчи кожи. Днес недоволството се придвижва пред Министерския съвет.

"Не може да реализираме единодушие с управлението на Министерството на земеделието и храните нито за увеличение на ставките за овцевъдите и козевъдите в страната, нито за понасяне на отговорност за тежката рецесия, която се случва и сега ", сподели водачът на Асоциацията Симеон Караколев, представен от БНР.

Протестът обаче раздели сектора. Останалите животновъдни организации се разграничиха от него и даже упрекнаха Караколев, че търси провокация и отхвърля разговор. Очаква се към протестиращите през днешния ден да се причислят и стопани от Ямболско, чиито животни бяха евтанизирани поради чумата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР