Oвладяването на войната по пътищата“ е една от задачите, с

...
Oвладяването на войната по пътищата“ е една от задачите, с
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Във войната на пътя се оглеждат травмите, с които живеем като общество – бедност, корупция, неграмотност

Oвладяването на „ войната по пътищата “ е една от дилемите, с които служебният кабинет се зае през цялото време на мандата, напомни министър-председателят Гълъб Донев при откриването на Националното заседание на Министерство на вътрешните работи.

„ Във войната на пътя се оглеждат контузиите, с които живеем като общество – беднотия, корупция, неначетеност “, съобщи министър председателят Донев и добави, че от всички нас като общество зависи да се оправим с това съществено предизвикателство. По думите му чувството за безотговорност на пътя и неналичието на отговорност към личния живот и живота и здравето на другите участници в придвижването би трябвало да се превъзпитават. „ В тази задача всеки е скъп. Разчитам на положителния образец на всеки от Вас “, обърна се министър председателят Донев към участниците в Националното заседание.

Министър-председателят подчертава върху сполучливото осъществяване на дилемите, които Министерство на вътрешните работи имаше по организацията и подготовката на почтени и свободни парламентарни избори. Премиерът Гълъб Донев поздрави чиновниците на реда за осуетените и разкрити схеми за „ пазаруване на гласове “. По думите му в миналите два месеца те изрично са потвърдили, че да следваш закона в името на публичния интерес не е изключение за системата на Министерство на вътрешните работи, а предписание.

Премиерът Донев означи сериозните наследени проблеми, с които служебното държавно управление се наложи да се оправя, като даде образец с нуждата от засилен надзор против незаконния мигрантски напън и от възстановяване на защитата на границата ни. Министър-председателят уточни позитивните резултати, реализирани по тематиката, като подсети, че надеждният граничен надзор е поръчител освен за националната сигурност на страната ни, само че и за осъществяване на уговорките на България като външна граница на Европейски Съюз. Премиерът Гълъб Донев уточни още, че ефикасното осъществяване на тези отговорности е извънредно значимо за присъединението на България към Шенгенското пространство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР