Овладяването на инфлацията е политическа мантра. В момента най-мощният инструмент

...
Овладяването на инфлацията е политическа мантра. В момента най-мощният инструмент
Коментари Харесай

Хампарцумян: Не сме готови с вятър, слънце и пеперудки да компенсираме енергията

" Овладяването на инфлацията е политическа мантра. В момента най-мощният инструмент е в ръцете на най-предприемчивите хора, не на политиците. Това е производството на артикули и услуги, и по опция за износ. Черните облаци на допустима криза в Съединени американски щати и всички други черни сюжети ги има, би трябвало да сме подготвени за тях, само че не трябва да преувеличаваме и да се самостресираме повече, в сравнение с би трябвало, тъй като човек под стрес взема неверни решения ", съобщи ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян в студиото на " Денят ON AIR ".

На въпроса нужна ли е актуализация на бюджета, той отговори, че има буфери в бюджета и доходи, до момента в който износът върви. Според него е доста евентуално да са задоволителни, само че концепцията през 6 месеца да актуализираме бюджета не е добра.

" Тя приказва за недостиг на професионализъм и подготвеност. Трябва да мислим по-дългосрочно, това не може да се желае от служебно държавно управление ", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Гостът беше запитан по кое време ще се укроти инфлацията и уточни, че за най-бедните ще е най-късно, тъй като те, с цел да са най-бедни, нямат умения, артикули, услуги, нещо, което да продадат и на което да вдигнат те цената.

" Те би трябвало да чакат резултата от активността на предприемчивите хора, които ще платят повече налози, което да им даде и на тях нещо. Инфлацията за тези, които съумяват да вкарат новите разноски в продажната цена, е свършила. Това го усещат първо стопански най-активните, по-късно ще го усетят основните хора в активността на тези компании. Във тип на възнаграждение малко ще закъснее и колкото ти е по-важна и по-ценна специалността, толкоз по-бързо ще пристигна. Едни хора, които са с ниска продуктивност, с ниски умения, с ниско обучение, за жалост, нашето общество би трябвало да ги носи на гърба си или да подкрепя тяхното благоденствие ", твърди Хампарцумян.

Той разяснява и това, че комисионната промяна не се реализира, като сподели, че има един доста безсрамен метод – като дадат повече на пенсионерите, ще оставят по-малко за крадене от доближените до властта компании.

" Въпросът е, че доближените компании до властта се пробват да създадат резистентен бизнес, само че това е контрапродуктивно на макрониво, тъй като властта се сменя по-радикално и внезапно 30-40% от индустриалния потенциал в дадената сфера почива, тъй като не е близка до новата власт. Нашето избавление от този модел е, че както и да се наредят идващите държавни управления, няма да е такава еднолична пирамида с един човек на върха, който взема най-важните решения, и един стеснен кръг от хора ", счита Хампарцумян.

Той счита, че можем да издържим няколко месеца да плащаме по-високи сметки, тъй като това се случва в цяла Европа и сега цената на силата в Европа е с порядък повече, в сравнение с в Съединени американски щати и Китай.

" От неприятна енергийна политика ще затваряме нуклеарните станции, а не сме механически подготвени с вятър, слънце и пеперудки да компенсираме всичко това. Сега ще би трябвало енергийните политики да се преразгледат, да станат устойчиви от техническа, от инженерна, позиция. Неволята учи ", заключи гостът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР