Овесените ядки се считат за едни от най-добрите варианти за

...
Овесените ядки се считат за едни от най-добрите варианти за
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото ви, ако хапвате овесени ядки всеки ден

Овесените ядки се смятат за едни от най-хубавите разновидности за закуска. Ползите се дължат на високото наличие на витамини и минерали. Но с изключение на позитивни аспекти на ежедневната приложимост на овесената каша тя има и дефекти, на които би трябвало да обърнете внимание.

Плюсове на овесените ядки
Овесените ядки оказват помощ за нормализиране на тежестта заради наличието на комплицирани въглехидрати. Те се обработват от тялото по-дълго, което от своя страна ви разрешава да не чувствате апетит за дълго време.
Високото наличие на желязо, цинк и витамин В в овесените ядки поддържа кожата здрава и млада и оказва помощ за поддържането на косата и ноктите в съвършено положение.
Витамините и минералите, на които е богата овесена каша, имат позитивен резултат върху нервната и репродуктивната система на тялото, спомагат за естественото съсирване на кръвта и укрепват имунната система.
Овесените ядки също оказват помощ за понижаване равнищата на холестерола и да поддържането на кръвното си налягане в естествените граници.

Минуси на овесените ядки
Овесът съдържа фитинова киселина, която пречи на усвояването на калция и даже може да предизвика извличането му от костите. Следователно честата консумация на овесена каша може да докара до остеопороза. Диетолозите означават, че закуските с овесени ядки би трябвало да се подготвят не повече от два пъти седмично.
Овесените ядки могат да нарушат процеса на храносмилане и да попречат на усвояването на питателните субстанции заради наличието на глутен.
Само пълнозърнестите овесени ядки носят изгоди за тялото. Готовите овесени ядки, които просто се заливат с мляко, са освен нездравословни, само че и рискови, в случай че се употребяват постоянно. Те са с доста високо наличие на нишесте, което по време на храносмилането се трансформира в захар, а по-късно се трансформира в глюкоза, което от своя страна предизвика отделянето на огромни количества инсулин. Честите закуски с овесена каша могат да доведат до диабет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР