Овен ако не сте от хората, които не могат да

...
Овен ако не сте от хората, които не могат да
Коментари Харесай

Как да избегнем емоционалното преяждане през празничния сезон

Овен в случай че не сте от хората, които не могат да допрян храна, когато са уплашени, всички останали знаят какъв брой успокояващо е яденето в напрегнати дни .

Така нареченото прочувствено хранене няма нищо общо с глада или насищането – при него ядем, с цел да потиснем отрицателни страсти и да се почувстваме по-добре. Това събитие зачестява около празниците – освен тъй като упованията ни за тях са високи и желаеме да компенсираме хубавите прекарвания с хубава храна, само че и просто тъй като изкушенията са на всички места.

 храна празници Thinkstock

Те са обилие както по време на служебни коледни празненства, по този начин и на събирания у родственици и другари. Специалистите споделят, че постоянно даже не осъзнаваме, че страстите са в основата на преяждането .

В такива случаи обаче отводът от храна не е добър вид, по тази причина е значимо да усвоим няколко навика, с които ще развием по-здравословни връзки с храната , без значение кое време от годината е. A какъв по-подходящ миг да стартираме от празничния сезон?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР