овечето хора се ужасяват, щом ги видят. Някои от тях

...
овечето хора се ужасяват, щом ги видят. Някои от тях
Коментари Харесай

Кои са едни от най-опасните паяци на света

овечето хора се ужасяват, щом ги видят. Някои от тях са безобидни, само че други могат да бъдат извънредно рискови. От канала във показват кои са най-опасните паяци в света.

Черната вдовица

Името на този паяк идва от навика на женските да убиват мъжките незабавно след чифтосването. Отровата на Черната вдовица е 15 пъти по-токсична от тази на гърмящата змия. Ухапването може да аргументи краткотрайна парализа, мускулни конвулсии, а от време на време гибел.

Жълто-торбест паяк

Дължината на този паяк рядко доближава 1см. Ухапването от него предизвиква сърбеж и обрив. Често обривите прерастват в ранички, от които може да се развие труднолечима зараза.

Червеногръб паяк

Той се храни с мухи, бръмбари и гущери. Ако се почувства заплашен, той може да ухапе човек. Симптомите са виене на свят, гадене, конвулсии и отичане на лимфните възли.

Бразилски странстващ паяк

За разлика от останалите паяци, този не плете мрежи, а обикаля и търси плячката си. Той се храни с дребни инсекти, от време на време и с птици. Този паяк обича да се промъква в домовете и да се крие в купи и килери. Поради тази причина го назовават също „ Бананов паяк “. Ухапването му рядко е смъртоносно, само че води до тежки алергични реакции, както и импотентност.

Сиднейски тунело-паяжен паяк

Ухапването от този паяк може да докара до кома. Зъбите му са толкоз мощни, че могат да пробият даже и нокът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР