Овдовял баща отглежда сам тежкоболната си дъщеря. Покъртителната история е

...
Овдовял баща отглежда сам тежкоболната си дъщеря. Покъртителната история е
Коментари Харесай

Овдовял баща ходи на работа по строежи с болното си дете

Овдовял татко отглежда самичък тежкоболната си щерка. Покъртителната история е от врачанското село Мраморен.

Мнозина биха се възхитили на куража и силата на този човек, който се пробва  да обезпечи търпим живот на детето си,  което е неподвижно и не може да приказва. Мъжът се нуждае от средства или строителни материали, с цел да стегне дома си, предава БТВ.

Трагедиите в фамилията на Димитър Димитров се роят една след друга. Шест месеца, откакто щерка му Дорина пристигнала на бял свят, лекарите установяват детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия.

„ Почна да реве, направи ни усещане, оказа се неврологично заболяване “, сподели той.

Момичето към този момент е на 13 години, само че не може да върви и съвсем от самото начало лежи. Преди година умряла майка й и бащата вдовец станал всичко за момичето.

„ Не би трябвало да се смущавам, щото тя ме усеща и почва да реве, доста ни е мощна връзката “, показа той.

Разказва ни по какъв начин минават дните им. „ Хигиена й върша, нещо за закуска, в този момент я научих топло мляко с кроасан с шоколад “, уточни Димитров.

Три пъти в седмицата я води във Враца в център за деца с увреждания. „ Като си я взема с колата, е цялостна с страсти, тъй като е общувала с дечица на нейната възраст, аз тука не мога да й основа тия условия “, описа бащата.

Не може да приказва, само че двамата се схващат добре. „ Усмихва се, да, всичко схваща, просто не може да отговори, някой път я виждам по какъв начин се ядосва, желае да взе участие в диалога, само че не може “, сподели през сълзи Димитров.

Двамата претърпяват с 1400 лв. - пенсията на Дорина и заплатата на татко й като персонален помощник. Мъжът не се оплаква. Понеже схваща от строителство, от време на време през лятото се хваща с бригада на обекти и взема момичето със себе си.

„ Слагам я на сянка и имам едно легло, сгъваемо, някой от служащите е около нея, когато заспи, натискам на работа “, разкри вдовецът.

И стяга по малко къщата си. Подменил е покрива, пооправил е стаите, само че фантазията му е да си имат вътрешна баня и тоалетна.

„ Най-вече за банята, щото веднъж я заведох на учебно заведение, не бях я изкъпал, вървим по комшиите да се къпем и те ми направиха забележка “, сподели той.

Иначе извършил последната повеля на жена си и купил на Дорина инвалидна количка. Сега лекарите предлагат корсет и вертикализатор, с цел да може   да се изправя, въпреки и за малко.

Димитър споделя, че до момента в който има сили, ще извършва бащиния си дълг, тъй като животът е тестване, което от време на време не разбираш, само че не би трябвало да се отказваш. Моли се до Коледа да успее да стегне най-малко малко банята. А хората, които му подават ръка, твърди: Като си направя банята и Дора е щастлива, да пристигна някой да ни снима и да покажа, че всичко е отишло по систематизиране “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР