Овча купел е бързо развиващ се район, притегателен център за

...
Овча купел е бързо развиващ се район, притегателен център за
Коментари Харесай

Овча купел: Дават се милиони за улици, а се превръщат в паркинги?

" Овча купел " е бързо разрастващ се регион, привлекателен център за младежите. Трябва да се работи по възстановяване на уличната инфраструктура. Минералните бани в " Княжево ", " Овча купел " и в " Горна баня " могат да станат центрове за СПА и рекреационни процедури на жителите и ще са изключително подобаващи за потребление, ако Витоша стане място и за повече летни спортове.

Това посочи пред БНР-Радио София Веселин Кръстев, създател на ФБ групата " Заедно за Овча купел ".

По думите му Южната дъга е от извънредно значение за целия град, само че би трябвало да се реши кои булеварди към Околовръстния път да са скоростни. Вътрешнокварталните улици в региона са в отчайващо положение.

Проблемът с местата за паркирани става все по-остър.

Не е оправдано да се дават милиони за нова улична инфраструктура, която по-късно да се трансформира в паркинг, счита Кръстев:

" Изграждаме нова улица, само че когато се паркират коли от едната страна артерийката се запушва на половина. Терени има, способи има, пари би трябвало да се намерят, само че няма воля. Ние, жителите ще следим какво и по какъв начин се случва и ще реагираме. "

Хубавото е, че в Подробен устройствен план (Подробния организационен план) има заложен терен за общински културен институт на бул. " Монтевидео ". Това е от изключителна значимост и ще се борим да се реализира, добави с безапелационен звук Веселин Кръстев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР