Овърклокърската платформа HWBot започна да се подготвя за предстоящото пускане

...
Овърклокърската платформа HWBot започна да се подготвя за предстоящото пускане
Коментари Харесай

HWBot добави в своята база тройката процесори AMD Ryzen Threadripper серия 2000

Овърклокърската платформа HWBot стартира да се приготвя за идното стартиране на процесорите AMD Ryzen Threadripper от второ потомство. Те са основани на 12-нм архитектура Zen+. Днес ресурсът добави в базата си три от подготвяните за стартиране CPU, редом обнародвайки някои от техните механически характерности.
За флагмана от новото семейство Ryzen Threadripper 2990X към днешна дата към този момент се знае много. Този чип разполага с 32 физически ядра и е с поддръжка на многопоточност, 64 MB кеш-памет от трето равнище и работи на честотата от 3,4 до 4 Ghz в динамичен овърклок. Номиналното TDP на чипа е 250 Вата.

В същото време, характерностите на другите решения към момента се пазят в загадка. По информация на HWBot, моделът Ryzen Threadripper 2970X ще получи 24 физически ядра с поддръжка на SMT (Simultaneous Multi-Threading), работна номинална периодичност от 3,5 Ghz и TDP – 180 W, като при чиповете Ryzen Threadripper от първо потомство.



Последният представител на новата серия CPU в лицето на Ryzen Threadripper 2950X ще получи 16 ядра и архитектурата Zen+ с релативно по-ниска номинална периодичност от 3,1 Ghz. Припомняме, че в 16-ядрения Ryzen Threadripper 1950X този индикатор е 3,4 Ghz. В забележителна линия на устройството, в случай че се има вяра на данните от HWBot, ще се трансформира много ниското (на фона на останалите решения) ниво на TDP до 125 Вата.

Представянето на второто потомство процесори AMD Ryzen Threadripper , съгласно наличната информация, ще се организира в средата на идващия месец.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР