ова система за прием в детските градини предлагат от Столичната

...
ова система за прием в детските градини предлагат от Столичната
Коментари Харесай

Нова система за прием в детските градини в столицата

ова система за банкет в детските градини оферират от Столичната община. Целта е да се заобикалят злоупотребите с адресни регистрации.

Системата е оповестена в интернет и е отворена за публично разискване до 18 октомври.

"Още през 2018 година Столичния общински съвет е трансформирал разпоредбите за банкет като е взел решение, че точките за адрес ще се получават съгласно продължителността на обитаване на този адрес ", изясни пред доцент Тодор Чобанов, зам.-кмет на София и вносител на план.

Сега тече една огромна смяна, която планува обгръщането на 4-годишните и е бил направен план за разпоредба, който планува 4 точки за непрекъснат, 3 за сегашен адрес и 2 точки за кандидатстване в региона на градината.

"В идеалния случай с 6 точки ще се класират деца, които живеят в региона на градината, като сме планували смяна на адреса да не се счита за смяна на това събитие, тъй че родителите, които живеят по-дълго ще получават повече точки ", изясни доцент Чобанов.

Взето е решение да се отстрани точката за ясла. Ще има две години гратисен интервал предвид на това, че сега има много деца в яслена възраст, които са признати и посещават с ясния небосвод да получат тази точка. Този гратисен интервал ще даде опция да се употребява точката, след което тя ще отпадне.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР