Our Next Energy (ONE), базирана в Мичиган компания, специализирана в

...
Our Next Energy (ONE), базирана в Мичиган компания, специализирана в
Коментари Харесай

Нова батерия вдига двойно пробега на електрическите коли

Our Next Energy (ONE), основана в Мичиган компания, профилирана в технологии за предпазване на сила, разгласи, че кросоувърът BMW iX, задвижван от новата батерия с двойна химия Gemini, е постигнал WLTP пробег от 608 благи (978 км) с едно зареждане. Това е два пъъти повече, от колкото може да измене сега първокласният баварски джип.

Експериментът, извършен в съдействие с BMW, бе разгласен в средата на 2022 година и по този метод направи допустимо удвояването на заявената от немската компания самостоятелност за своя SUV с нулеви излъчвания.

Компанията ONE твърди, че нейната батерия Gemini има обемна енергийна компактност от 450 Wh/l на равнище пакет и че общият потенциал на батерията, който във връзка с външните размери е съпоставим с обичайна, е над 185 kWh.

Тайната на рекордната компактност и високата продуктивност на батерията Gemini се крие в нейната характерна архитектура, която приема 2 разнообразни вида кафези. Това са литиево-железно-фосфатни (LFP) кафези и кафези без аноди.

Клетките с висока енергийна компактност, налични в батерията Gemini, тези без аноди, имат относително къс живот спрямо LFP. Поради тази причина последните се употребяват при всекидневно шофиране, до момента в който първите се намесват единствено при положение на нужда, като да вземем за пример по автомагистрала, където зареждането с сила е непрекъснато.

Компанията твърди, че за батерията се употребява 20% по-малко литий, 60% графит, 75% никел и 100% кобалт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР