“Отзоваването на Пламен Георгиев като генерален консул във Валенсия предизвика

...
“Отзоваването на Пламен Георгиев като генерален консул във Валенсия предизвика
Коментари Харесай

Политическата квота в българската дипломация е превишена. Пламен Георгиев може да не е единственият отзован

“Отзоваването на Пламен Георгиев като общоприет консул във Валенсия провокира интерес. Това е политическо предопределение от 2019 година и бе съпроводено с необятно публично неодобрение както в България, по този начин и в българската диаспора в кралство Испания. Искаме да покажем, че е редно политическите назначения да бъдат свеждани до най-малко и вместо това България в интернационален и вътрешен проект да бъде представлявана и ръководена от хора, които имат най-хубавите качества за съответната позиция ", уточни още Бориславова.

Избрани са и нови регионални шефове в няколко области. Назначени са 9 регионални шефове - в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София - област и Хасково. Те няма да имат нови функционалности. Новите назначения са от квотата на Българска социалистическа партия и “Демократична България”.

Още 500 хиляди евро за подкрепяне на потърпевшия от COVID-19 бранш “Туризъм” отпуска държавното управление. Средствата се усилват от 1.8 на 2.3 млн. евро в период до 30 юни 2022 година стана ясно още след днешното съвещание на Министерския съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР