Отвсякъде ни заливат съвети за здравословен живот, включващи спорт, правилно

...
Отвсякъде ни заливат съвети за здравословен живот, включващи спорт, правилно
Коментари Харесай

Здравословните навици, с които не бива да прекаляваме

Отвсякъде ни заливат препоръки за здравословен живот , включващи спорт, вярно хранене и задоволително и сън. Е, и някоя друга добавка или ексцентрична процедура. Унесени в желанието да дадем най-хубавото на тялото и мозъка си, от време на време можем да прекрачим тънката граница сред потребно и нездравословно. Както се споделя, доста хубаво не е на хубаво.

Витамините

Трудно е да си набавим всички нужни витамини и минерали единствено посредством храната, по тази причина постоянно посягаме към мултивитамини и други добавки, от които към този момент има голямо многообразие на пазара. И евентуално си мислим, че тези хапчета няма с какво да ни навредят. Но не е тъкмо по този начин.

Витамини не се пият непрекъснато, изключително в случай че са от тези, които ни подсигуряват дневния банкет на всички потребни субстанции, от които се нуждаем. Когато предозираме с витамини в границите на години наред, това обърква естествения клетъчен напредък , което някои учени дефинират като причина за развиване на онкологични болести.
 Снимка 408905

Сънят

знаем правилото за осем часа сън на нощ, които ни подсигуряват, че ще сме бодри и отпочинали, а организмът ни - здрав и мощен. Но при сънят важи правилото, че нито по-малко, нито повече е добра концепция.

Ако спането по девет и повече часа е табиет за нас, рискът да развием Алцхаймер е доста по-голям . А желанието да наваксаме със съня през почивките дни не води до нищо друго, с изключение на до тотално комплициране на организма.

Тренировките

Вече ни замириса на пролет и започваме да се замисляме по какъв начин ще изглеждаме през лятото по бански. Най-голямата неточност, която можем да създадем, е да желаеме да реализираме резултати в границите на два-три месец,а като през останалото време от годината старателно заобикаляме тренировките.
 Снимка 390701

Трябва да даваме на тялото си задоволително време за възобновяване , тъй като в противоположен случай си подсигуряваме съществени контузии. Освен това, в по-напреднала възраст интензивните тренировки могат по-скоро да навредят на сърцето и сърдечно-съдовата система, в сравнение с да я поддържат здрава.

Фибрите

Напоследък фибрите са доста на мода, най-много в подтекста на грижата за храносмилането. Но и с тях не трябва да прекаляваме. Препоръчителната доза е 25 грама на ден за дамите и 38 за мъжете, само че мъчно бихме могли да измерим това количество.

Все отново, в случай че сме увлечени от концепцията за доста фибри в менюто ни, би трябвало да имаме поради, че те могат да доведат до отичане, газове и стомашен дискомфорт . Затова е добре измененията да се вършат последователно, една след друга. Първо заместваме белия самун с пълнозърнест, по-късно следобедната закуска с един плод и следим по какъв начин реагира тялото ни, написа Reader`s Digest.
 Снимка 408906

Мюсли питейните заведения

Може да ни наподобяват здравословни, само че в доста от тях се съдържа доста повече захар, в сравнение с допускаме. Освен това, разнообразни проучвания удостоверяват, че в случай че акцентираме на сходен вид десерти, може по-често да пропущаме тренировките, разчитайки, че живеем задоволително здравословно.
 Миенето на зъбите, болните венци и връзката с ерекцията
Връзката сред миенето на зъбите и ерекцията

Не единствено неприятният мирис пречи на секса

Миенето на зъбите

Добрата хигиена е в основата на здравето на зъбите. Но престараването води до тъкмо противоположния резултат. Прекалено енергичното и постоянно четкане на зъбите води до нарушение на емайла и инфектиране на венците . Подобни последици се срещат при 10-20% от възрастните. Затова не трябва да забравяме да бъде старателни, само че и деликатни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР