Отвратен съм от това, което се случва през последните дни.

...
Отвратен съм от това, което се случва през последните дни.
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Изкараха аптекарите най-големите спекуланти в държавата

„ Отвратен съм от това, което се случва през последните дни. Най-големите спекуланти в страната се оказаха аптекарите. Това е може би единствената стока, при която има пределни цени. Няма друго нещо, което да е толкоз следено и да не може да се продава на цена с изключение на тази, която е определила страната “. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по Би Ти Ви заместник-председателят на Народното събрание и водач на „ ВОЛЯ “ Веселин Марешки.
„ От една страна лекарите не одобряват болните, с цел да им дават предписания, което е вярно, и им изписват лекуване по телефона. От друга страна е полицията, която глобява аптеките “, съобщи Марешки. Той даде образец с горивата, като посочи че в „ Младост и „ Люлин “ цената е била с 40-50 стотинки разлика. „ Международните цени на петрола са сринати, само че цените по бензиностанциите са същите. Това е безусловно безсрамие и никой не обелва дума. Аз останах отново самичък и най-после просто ще се откажа. Ще затворя бензиностанциите и дано си купуват на 2,20 лв. когато би трябвало да е 1,70 “, добави Марешки.
„ Това далавера ли е? Президентът ще има ли храброст да обели една дума за това? В аптеките няма далавера, тъй като нещата, които нямат пределни цени, се продават и в супермаркетите “, безапелационен бе водачът на „ ВОЛЯ “.
Според него през днешния ден не е трябвало да има съвещание на Народното събрание. „ За 10 секунди популярност, с цел да ги покажат по новините, се събраха. Забелязахте ли, че единствено нас през днешния ден ни нямаше?, попита водещата той. „ Ние изпълняваме закона, оня ден гласувахме да не се събират хора на едно място, да няма на два метра разстояние един от различен хора… Най-голямото гнездо на болест е в Народното събрание – 240 души, които контактуват с безчет хора. Всеки един може да се затвори, те се събрали “, възмути се Марешки.
„ Животът и здравето на хората е по-важно от един закон. Ако депутатите разпилян болестта, никакви лекари, никой не може да оправи нещата. Какво пречи с автограф да се одобри всичко? “, попита за край риторично Веселин Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР