Отворили сме обществената поръчка за създаването на общ електронен облак

...
Отворили сме обществената поръчка за създаването на общ електронен облак
Коментари Харесай

Денков: Създаваме общ електронен облак за обучение за цялата образователна система

Отворили сме публичната поръчка за основаването на общ електронен облак за образование за цялата просветителна система, сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков на срещата Powers Summit, наречена " Българският Давос ".

За дигитализацията на образованието имаме приключена система, която е извънредно добра като равнище - всички регистри и цяла електронна деловодна система, която включва всеки възпитаник и преподавател, за положителната връзка в просветителната система, описа Денков, представен от Българска телеграфна агенция. 

Министър Денков изясни, че този общ електронен облак за образование ще включва както благоприятни условия за основаването на ново наличие, по този начин и достъп до всички съществуващи електронни запаси - " Кан академия ", " Уча се ", а издателствата, които са подготвени да дават просветително наличие, ще получат съответния портал до тази система. Тя ще може да се употребява от всеки възпитаник и преподавател, само че и всеки новаторски преподавател ще може да употребява налични форми, с цел да сътвори лично наличие, което да дава отговор на избран учебен стандарт.

Предвидени са средства, и през 2022 година би трябвало да подготвим доста деликатно идващия стадий от развиването на нашата цифрова платформа, сподели министър Денков. Той посочи, че евентуално започването на плана ще бъде през 2023 година Тази платформа ще е обвързвана с персонализираното образование и с детайлите на изкуствения разсъдък.

По отношение на образователното наличие, министър Николай Денков сподели, че " продължаваме да сме фокусирани извънредно върху фактологията и върху възпроизвеждането на обстоятелства, и това ще би трябвало да се промени ". В идващите месеци, дружно със обществените сътрудници и с неправителствените организации, би трябвало да променим наличието, и най-много в учебниците, дружно с квалификацията на учителите, съобщи просветителният министър.

По мотив на рецесията с ковид, министър Денков сподели, че би трябвало да се търси решение, което да пази и здравето, и образованието, а не едното да е за сметка на другото. Той прикани представителите на политическите партии да му спомагат за поддръжка на образованието в здравната рецесия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР