Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите.

...
Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите.
Коментари Харесай

Александър Себанов от ВМРО: Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо?

Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо? Това пита в своя позиция депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сабанов във връзка днешното решение на Националния действен щаб да бъдат затворени всички борси.
Ето и цялостния текст на позицията, която Сабанов разгласява във Фейсбук:
Мярката да се затворят пазарите и цветарските магазини е недомислена и ускорява предпоставките за спомагателен растеж на безработица. Да не приказваме, че ние от Вътрешна македонска революционна организация призоваваме от години огромните търговски вериги да позволен предпочитано българските производители в своите магазини, а през днешния ден щабът затвори пазарите, които са обичайните места за продажба на сезонни плодове и зеленчуци на българските земеделци.
Това е погрешен акт във връзка с десетки производства, а за дребните земеделци може да се окаже пагубно решение. Народът има една мъдра сентенция: „ Два пъти мери, веднъж режи “. А ние вършим тъкмо противоположното.
Преди 10 дни маските бяха наложителни, след това се оказа, че не са, а от през днешния ден още веднъж са. Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо?
Днес към този момент хората се редят на километрични опашки и се блъскат в затворените пространства на огромните вериги за два домата и една маруля. Кое е по-опасно? Стотици хора на опашка навън или стотици хора в конкуренция за храна в затворено помещение с обща вентилация?
Чух министър председателят, че дава обещание страната да изкупи продукцията. Обаче това по какъв начин тъкмо ще стане? От кои производители? На какви цени? При какви условия? Ако огромните могат да бъдат обхванати, то дребните, които разчитат на крайпътните и дребни селски пазари, кой ще обезщети?
Все въпроси, които висят без отговор. И за какво през днешния ден пазарите са затворени, а от на следващия ден до сряда ще бъдат отворени? А напорът на хора към тях – дали ще стигнат силите на полицията, с цел да опази реда?
Направете кулоар „ от - до “ като единствен прозорец за извършване на покупки по борси и магазини за възрастните хора, които са най-уязвими. Направете го за тяхно положително. Нека единствено тогава да могат да излизат, да пазарят, да си купуват медикаменти. И по-късно да си стоят у дома.
Няма потребност да се затварят пазарите и да се унищожават цели браншове. Просто контролът би трябвало да се ускори. Нарушителите да бъдат глобявани или надлежно затваряни, в случай че са производители/търговци, които не съблюдават разпоредбите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР