Отвориха всички секции в Бургаска област за изборния ден. Гражданите

...
Отвориха всички секции в Бургаска област за изборния ден. Гражданите
Коментари Харесай

Изборният ден в Бургаска област започна нормално

Отвориха всички секции в Бургаска област за изборния ден. Гражданите могат да отидат и упражнят своя избор, обявиха за Българска телеграфна агенция от Районната изборна комисия (РИК) в Бургас. 

Няма сигнали или тъжби за осъществени нарушавания.

Днес изборите са " две в едно ". Имащите право на глас ще гласоподават за представители в българския и европейския парламент.

Общо 362 885 са имащите право на глас в Бургаско за парламентарни избори, с близо десет хиляди по-малко са тези за европейските избори. В 595 секции ще се гласоподава с машини и бюлетини, а в 161 - единствено с бюлетини. 

Може да се гласоподава само след показване на годна персонална карта. Други документи, като интернационален паспорт или шофьорска брошура, не се одобряват, показаха от РИК.

Общо седем са преносимите изборни секции в региона.

В област Бургас за присъединяване в изборите са регистрирани 20 партии и 11 обединения. За 14-те депутатски места в Народното събрание ще се борят 430 претенденти.

Първите данни за изборната интензивност чакаме към 11:00 часа.

Изборният ден ще завърши в 20:00 ч. Ако след този час пред секциите има чакащи, гласуването може да бъде удължено с най-много един час - до 21:00 ч., прибавиха от РИК.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР