Отвореното писмо на Камен Донев Неприятели мои, което той публикува

...
Отвореното писмо на Камен Донев Неприятели мои, което той публикува
Коментари Харесай

Камен Донев: Аз мога толкова, а вие?

Отвореното писмо на Камен Донев " Неприятели мои ", което той разгласява преди две седмици провокира остри реакции и накара доста хора да настръхнат и да се припознаят в думите му. Актьорът разгласява ядосан коментар против критиците, които не харесват творчеството му и последния му филм - " Уют ", който сега върви по кината.

Днес в позиция, озаглавена " Моите думи " и оповестена още веднъж в уеб страницата InterView.tow артистът и режисьор се обръща към своите " другари, фенове и съидейници " с експлицитното конкретизиране, че възмущението му не е било ориентирано към тях.



Публикуваме го без редакция:

" МОИТЕ ДУМИ "

" Скъпи мои другари, фенове, съидейници! Скъпа моя аудитория! Отвореното писмо, което така енергично въздигна пристрастеностите и вълненията в обществото не се отнася до вас. И то неслучайно е озаглавено НЕПРИЯТЕЛИ МОИ.

И уповавам се повече обърквания в тая посока да няма...

Тъй като в действителност объркването в нашата блага родина от ден на ден се задълбочава, ще се опитам да раздухам тия душевни мъгли, та да стане малко по-слънчево и топличко в сърцата. А в този момент на въпроса ЗА КОГО съдебна експертиза ОТНАСЯ отвореното писмо.

Написах всички мои думи не с засегнатост, детинско мусене, гняв или яд. Не. Написах ги с отвращение, само че и с вяра. Възмущение от многото случаи през годините на креативния ми път, когато научавах, усещах и чувах завистта. За пристрастеността на индивида да омаловажи, оплюе, жигосах, да принизи, охули и пренебрегне. Възмущавах се от неразбираемата за мен нужда НЕЩО ДА съдебна експертиза КАЖЕ НА ВСЯКА ЦЕНА И НА ВЪПРЕКИ.

На сцената съм от съвсем 30 години и от самото начало слушах и гледах деликатно КОЙ КАКВО КАЗВА, НО И КОЙ КАКВО ПРАВИ. Учех се и стремях да бъда от тези, които ПРАВЯТ и съм негодувал към тези, които единствено приказват. Много тъпо, че те никак не са малко. И тъй като доста нелепости се изприказваха, а аз доста дълго мълчах, взех решение да си кажа какво мисля за гореспоменатата категория хора И ЕТО, КАЗАХ СИ Гражданско отделение. КАЗАХ ИМ, ЧЕ СА ДЪРДОРКОВЦИ. АМИ ТАКИВА СА.Веднага бързам да отстрани друго комплициране - за какво не съм бил показал имена. Ами, тъй като това не е тъжба в съда ИЛИ ДОНОС, това е ОТВОРЕНО ПИСМО. Който трябваше се разпозна, други пък изненадващо се припознаха и доста се объркаха. Защо стана по този начин? Защото прочетоха една истина и им стана обидно. Истината за това КОЙ КОЛКО МОЖЕ И КОЛКО НЕ МОЖЕ. Истината, която тревожи всеки един човек. И другата истина, касаеща най-много стъкмителите от жълтите медии, а точно ИСТИНАТА ЗА БЕЗПОЛЕЗНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ. И всички се наскърбиха. Ами обиждайте се, ваше право е. Подскочиха, по какъв начин съм могъл да употребявам такива думи. Да, думите ми са мощни, крайни, само че това са думите, които показват моето, дублирам МОЕТО отношение. Нима не съм задоволително явен и съответен? Разбира се, че можех да употребявам други думи, само че нямаше да е заслужено, тъй като хората, издаващи жълтата преса, не заслужват други думи и отново бих им споделил Върховен административен съд Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) НЯМА. ПОМИСЛЕТЕ НАД ТОВА КАК ДА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ИМА... СТРУВА СИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ съдебна експертиза СЪМНЯВАМ способни ли сте да мислите...

На тези, които завиждате, ще открехна прозорчето да влезе малко чист въздух. Замисляли ли сте се, че завистта е доста забавно, душевно събитие? А точно - ЗАВИЖДАТЕ, ЗАЩОТО ХАРЕСВАТЕ, НО ПОРАДИ НЕОВЛАДЯНАТА ГОРДОСТ, НЕ ИСКАТЕ ДА Гражданско отделение ПРИЗНАЕТЕ ДОРИ НА СЕБЕ СИ. ПАРАДОКС - МРАЗИШ, ЗАЩОТО ОБИЧАШ... Нищо, човешко е.

На ония, които от години артикулираха полубудни от изтощение, това което върша ТЕАТЪР ЛИ Е, НЕ Е ЛИ, ШОУ ЛИ Е... КАКВО Е.

Каквото и да е, бе хора, въпросът не е КАКВО Е? Въпросът, който би трябвало да си зададете, е КАК влияе. Ама това в този момент филм ли е, не е ли? Телевизионен спектакъл ли е, какво е? Мойто си е. Точка. Копаете в неверната посока. Преди да определяте и дефинирате, пробвайте да се зарадвате на нещо. Пробвайте също по този начин да покажете нещо. Схванахте ли? Не да казвате, а да показвате.

Професор Азарян, който постоянно ще загатвам, ни учеше по този начин: " НЕ " МИ ОБЯСНЯВАЙ, КАЧИ съдебна експертиза НА СЦЕНАТА И Гражданско отделение НАПРАВИ!!

Така че, хайде! Нали сме народна власт, качете се на сцената в зала 1 на НДК или в АРЕНА АРМЕЕЦ и покажете какво можете! Аз мога толкоз, а вие? О, извинете, забравих, какъв брой презирате усета на народа. Най-лесно е да се упреква публиката. Какво й е на публиката?! А, забравих, че желаете да я превъзпитате с фестивалните си спектакли...

Вземете една камера и снимайте! Живейте, горете, успявайте, проваляйте се, борете се! Само не ми обяснявайте кое е кино, кое е спектакъл и кое не е! И не се обиждайте, че ще се разплача!

Ето, към всички вас бяха моите думи. Прочетете ги отново деликатно и объркването ще се стопи!

Има и комплициране кой е некадърен и кой не е. На наивности ли ще си играем? Много добре знаете кое какво е, само че отново идва гордостта. Няма нищо неприятно, нито срамно в това да нямаш някои способности. Аз да вземем за пример не мога да рисувам и нямам проблем с това. Успокойте се! " Има място за всички под слънцето ", сподели Дъстин Хофман. Гледайте си градинката и не тракайте със зъби на всеослушание кое какво е! Кой бил халтураджия, кой какъв брой пари изкарвал, каква кола карал... Изкарайте и карайте и вие! Преди да лепнете етикета ХАЛТУРА, погледнете публиката! Всички ония лекари, юристи, банкери, учители, компютърни експерти, студенти, пенсионери и множеството интелигентни хора! Попитайте ги за какво са пристигнали на моята халтура!?

Направете Вашата АНТИХАЛТУРА! Поканете ме на премиера! Ще се развеселявам от сърце, в случай че ме развълнувате и ще ви стисна ръката. Обещавам.

Завършвам това послание с вярата повече да градим, в сравнение с да празнословим.

Относно рецензията - тези, чиято рецензия ценях и жадувах, към този момент не са сред живите, тъй че критикувайте самоуверено! Знам, че имате доста време за това. Дано и да ви заплащат добре. Но надали...

С това обяснение затварям страницата на цялата история и ви поканвам на моята халтура във ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ЕДИН УЧИТЕЛ ЗА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО на 11 май в зала 1 на НДК, което ще се показа за 16-и път на тая сцена и за 495-и път, откогато е основано. "

КАМЕН ДОНЕВ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР